Tre frågor om framtidsmål, färdigheter och teknik!

Övrigt Mar 31, 2023

Jag har inte direkt haft tid eller ork att blogga om nått annat, så de här dagliga frågorna hjälper mig en hel del att inspireras. Dock är det så att återigen är svaren lite för korta för enskilda inlägg, så jag har nu slängt ihop svar på tre av dem.

Observera att dessa är på olika sidor, så läs svaren på alla tre är du snäll. Vid slutet av varje del, finns en tydlig knapp för nästa sida, så klicka på den så kommer du vidare!

Då kör vi!

Hur ofta säger du “nej” till saker som skulle motverka dina mål?

Den här frågan får mig att tänka på lite mer intressanta sidor angående framtiden, och svaret på ovanstående fråga är väl egentligen “Aldrig”, men det stämmer nog inte. För jag har ju gjort saker konstant som gör att jag aldrig kommer dit jag vill och jag förstår det aldrig. Inte förrän det är försent, som jag nämnt i tidigare blogginlägg, både här och i arkivet.

Faktum är ju att jag tror ju som sagt jag gör rätt val jämt. Lyssnar på mina instinkter, men nej. Fan heller, ungefär. Jag lyssnar när magkänslan säger nej, men jag går i 9 fall av 10 emot det och sen får jag ångra mitt val i efterhand och jag har egentligen ingen aning om varför jag gör så. Även nu när jag är mer medveten om mitt beteende så gör jag samma skit ändå, dock kanske inte i likadan utsträckning, men ändå. Skitstörigt är det att inte ha kontroll. Mitt liv hade varit så mycket enklare om jag bara hade lyssnat till min magkänsla varje gång. Den har i princip alltid haft rätt!

Så svaret är ju då “Aldrig”, men istället gör jag massa annat skit som gör att jag inte når mina mål ändå. Så typiskt, men nån gång hoppas jag på att det ska ändras.

Gå till nästa sida för att läsa svaren på nästa fråga!

Vad är en hemlig färdighet eller förmåga du har eller önskar att du hade?

Den här frågan är lite rolig, så den måste jag svara på. Om jag är realistisk är svaret direkt – vara bäst på programmering typ. Och jag kan komma dit, om jag bara gör något för att förbättra mig så klart, vilket jag gör i en långsam, men stadig takt. Om jag därmed är helt orealistisk och drömmer mig bort totalt, typ om frågan vore, ifall du var en superhjälte, vilken hemlig kraft vill du ha? I så fall är mitt svar direkt att kontrollera tid.

Det är så mycket man ångrar så klart…

Hade jag haft förmågan hade jag gått tillbaka i tiden och ändrat på mycket. Det absolut första är nog mitt gymnasieval, för det har hindrat mycket i mitt liv att jag gick fel utbildning då. Hade jag gått det programmet jag hade velat gå, och dessutom kom in på så hade jag förmodligen hittat programmeringsintresset redan för 20 år sen och jobbat med det sen dess. Istället blev det en skitdålig utbildning som bara lärde mig att jag inte behöver prestera och som heller inte gav mig ett slutbetyg vilket försenade mitt liv med 10-20 år, istället för att ge mig ett lämpligt yrke.

Det finns tusen miljarder andra val jag ångrar som fan, för i stort sett alla beslut jag tar är riktig jävla dåliga för mig, men det fattar man ju då inte förrän i efterhand så klart…

Gå till nästa sida för att läsa svaren på nästa fråga!

Hur har tekniken ändrat ditt jobb?

Eftersom jag inte jobbar idag så är det lite svårt att svara på den här, men bästa svaret jag kan ge är ju att tack vare tekniken finns möjligheten att göra det jag alltid har drömt om, vilket är – stanna hemma. Jag kan jobba, men ändå vara i mitt hem där jag bor. Så är det nu med min nuvarande praktikplats. Jag kör den helt på distans, på 50% i dagsläget och är väldigt produktiv. Jag är liksom mer produktiv när jag sitter hemma för här finns få saker som distraherar mig. På ett kontor är alla trevliga människor man vill prata med distraherande och det är så mycket liv och rörelse att det är jättekomplicerat att fokusera på det man ska göra. Jag får inte mycket gjort på ett kontor, om jag inte tvingar mig själv så klart. Det är jag villig att göra om jag får ett jobb där jag måste vara på kontoret. Det är mer ett personligt önskemål att få vara hemma, eftersom jag gillar att vara produktiv. Jag trodde innan att jag inte hade den förmågan att få saker gjort, men jodå. Under rätt förutsättningar är det möjligt och ibland får man till och med för mycket gjort, och det är superhäftigt. Och tack vare teknikens under dessutom.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".