Sport, hurtbulle-tankar och mer tjat om bostäder...

Övrigt Apr 7, 2023
Dagligt skrivförslag
Vilka olympiska sporter tycker du bäst om att titta på?

😂 inga alls är mitt superkorta svar! Det finns som sagt inget tråkigare än sport, och olympiska spelen är fanimej ännu tråkigare än hockey och exempelvis fotboll. Men inlägget kan väl inte vara så kort? Nej, vi måste försöka dryga ut det lite.

Mina framtida mål som icke-soffpotatis är…?

Ja, det kan man ju fråga sig, men jag måste ju ha nått nytt att tjata om och träning, motion etc har jag inte skrivit skitmycket om, men det börjar närma sig 😂. Jag vet. Jag är så jävla tråkig och så förbaskat enformig, men jaja. Ska man blogga så får man se till och skriva, eller vad då?

Mina mål som jag nämnde lite i förra inlägget är att hålla mig mer aktiv. Ta många långpromenader. När vovven är här så måste jag ut vare sig jag vill eller inte och då vill jag vara förberedd. En timme om dagen, minst 5 gånger i veckan är ett mål. Städa bostaden ofta och hålla det snyggt och rent är ett annat. Det är faktiskt bevisat att städa bränner kalorier, så det är positivt om jag kan göra det. Att stå upp vid skrivbordet bränner också kalorier, i alla fall mer än att bara sitta. Ungefär dubbelt så mycket blir det. I dagsläget bränner jag 120 på en timme. På en timmes promenad ca 300. En halvtimmes städning idag bränner för mig ca 130 kalorier, och har jag nått min målvikt är det ungefär 100. Hade jag varit så duktig idag då och städat/lagat mat i 30 minuter, gått en timme per dag och stått vid mitt skrivbord i en timme är det 550 kalorier. Det är rätt häftigt, faktiskt. I framtiden om jag nån gång når målvikten är det drygt 100 kalorier mindre än idag på de tre aktiviteterna.

Sen är väl den stora frågan om jag faktiskt kommer vara så aktiv om ett par år? Ja man kan ju hoppas i alla fall. Planera, drömma och längta. Jag förbereder mig nu för att lyckas så jag tar det i min egen takt som sagt. Kläder efter väder är nått jag sakta kommer bygga upp med, men målet är att försöka göra mitt absolut bästa att bli mer aktiv överhuvudtaget och hittills går det nästan mirakulöst bra.

Lite andra grejer då…

Jag har förberett för att börja bospara i HSB. Orsaken är för att jag inte tänkt på det tidigare. Hade man varit smart hade man ju påbörjat det samtidigt som man ställde sig i kö på boplatssyd.se för då hade jag kunnat välja och vraka på lägenheter idag. Det enda negativa med HSB’s lägenheter är att de fräscha bostäderna har lite dyrare hyra, men å andra sidan kan det vara värt det. De har många nybyggda områden lite varstans i Skåne. Dock har jag ju tänkt tanken på hyra och sånt lite mer. Det här med Skånekort lär ju behövas i värsta fall och räknar man med det så hade det varit ungefär så här.

Bor jag kvar i Malmö och inte behöver Skånekort, kan hyran vara upp till typ 6500 kr och fortfarande kännas “billig”. Det blir ju liksom lite plus minus noll känsla då. Orsaken är för att en billig hyra på riktigt är ju en hyra som ligger på runt 5000 kr. Det finns såna lägenheter, men ofta på vischan där man måste ha bil eller körkort. Den hyran är bara billig om man aldrig lämnar orten, vilket jag inte lär göra. Hamnar jag sen utanför Malmö i en sån där superbillig lägenhet, så måste jag ha Skånekort och det kostar idag 1300 kr. Det är svindyrt, men absolut värt det då jag lär resa en hel del runt i Skåne lite då och då. Plussar man då på en rimlig hyra för en tvåa nånstans på vischan (eller typ Hässleholm och Hörby där hyrorna är låga) så innebär det att en lägenhet i exempelvis Malmö hade då kunnat ligga på 6500 ungefär under förutsättning att Skånekort inte behövs. Då är det liksom skit samma. Det blir ju värre om jag bor i Malmö men får jobb i Hässleholm, Helsingborg eller Kristianstad, men den möjligheten tror jag är väldigt liten.

Det är mer troligt att jag flyttar till nån av de städerna istället och pendlar till Malmö, men då hade jag ju helst stannat i Malmö såklart. Dock finns det bara två ställen i Malmö jag kan tänka mig att bo på. Det enda är området jag bor på nu och det andra håller jag hemligt, men det är inte i centrala Malmö. Det kan jag säga direkt. Jag vill inte bo i en betongskog oavsett vart jag än hamnar. Nej, marklägenhet är ju riktigt lockande. Uteplats med en liten gräsmatta. Dock inte alldeles för liten. Uteplats för mig som är lockande är typ altan på 7-8 kvadrat + minst 10-20 kvm gräsmatta. Totala drömmen när jag köpt bostad är ju minst 30-40 kvm gräsmatta + altan. Inte bara tre stenplattor där knappt ett bord och en stol får plats. Nej, tack! Då bor jag hellre några våningar upp med balkong!

Jag har nämligen hittat lägenheter i ett par hus som känns lockande och därför har jag ställt mig i kö nu på HSB. Dock i huset/området där jag helst vill bo så krävs det rätt många bosparar-poäng, så vi får se hur bra jag lyckas med det. Oavsett är ju planen ändå inte längre att ta mitt pick och pack och sticka så fort jag fått jobb. Nej. Oavsett hur mycket jag än längtar så är det bättre ekonomiskt att stanna som inneboende ett bra tag till. Kanske flera år till och sen köpa lägenhet direkt, men det beror på så många faktorer. Vi får se som händer. Jobbet kommer först, sen kan vi börja planera på riktigt. Men tills dess gör jag vad jag kan för att få en bättre framtid.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".