Majken ligger i soffan bredvid mig på rygg med tassarna upp i luften och myser.

Lite små uppdateringar | 11 juni 2023

Övrigt Jun 11, 2023

Det har varit rätt tyst här på sistone, med all rätt för inte så mycket nytt har hänt. Därför blir det lite av ett nyhetsinslag istället. Vi börjar med det viktiga!

Jag blev erbjuden jobb, sen vart det tyst

I två veckor ungefär har jag gått ivrigt och väntat på att få boka in tid för att skriva på anställningsavtal för ett företag som lovat att anställa mig sen i Januari nån gång. Jag skrev lite mer om det här för ett tag sen, så läs allt där om ni inte redan gjort det. I alla fall. Bekräftelsen kom i slutet på Maj, på en Fredag och sen har jag väntat och blivit väldigt orolig över att det kan ha skitit sig. Dock i sista sekund verkar det ha löst sig, och imorgon (Måndag) ska vi höras av för att boka tid och jag hoppas på att träffen för att diskutera allt kommer ske i nästa vecka, så det är överstökat sen, så man kan slappna av på riktigt. Eller i bästa fall - börja jobba över sommaren, och tjäna lite pengar och kanske slippa söka jobb nått mer. Jag har förberett lite med Arbetsförmedlingen och de har själva sagt att en korrigering bör ske ifall jag jobbar deltid. Idag behöver jag bara söka 6 jobb i månaden, men även det är svårt numera, så jag söker mest jobb jag vet att jag inte kan få. Söker jag jobb på ställen jag redan sökt på så går jag inte vidare alls utan får bara nej, trots att jag har en passande profil på många av jobben. Dock så har jag en intervju med ett danskt företag i juli, så det blir skoj. Går det så långt att de vill anställa mig, får vi se vilket jobb jag tar. Nu gläds jag mest eventuellt åt att hamna i den sitsen att gå från noll erbjudanden till flera stycken. Även om det är lite korkat av mig att anta något, men det gör jag inte. Jag kan inte hejda mig själv från att spekulera. Så enkelt är det.

Jag har nu ett inbjudningssystem, på bloggen p.g.a. en anonym person som bara vill förstöra för mig.

Det har varit rätt så tyst från den här personen, men det kan blossa upp igen. Gör det det - då kommer jag polisanmäla personen för trakasserier. Jag hoppas personen som lämnat dessa sura kommentarer på bloggen och i mitt formulär förstår allvaret i det. Hör DU av dig, du som skapat konto med användarnamn som slutar på 75, EN GÅNG TILL BLIR DU POLISANMÄLD. Så, Då har jag berättat det också. Det är lite tråkigt, eller snarare skittråkigt tycker jag att man måste krångla till det så här, men å andra sidan är det bara vänner som är intresserade av att signa upp och jag skiter i vilket egentligen. Den som är snäll är välkommen att läsa, kommentera och bli medlem så klart. Men nog tjatat om det. Två nya sidor för att förklara ytterligare kring det här ligger också uppe. De heter Nyhetsbrev och Policy. Gå gärna in och läs där också ifall du undrar vad som gäller och vilka nyhetsbrev du kan få i din inkorg.

47 färdiga uppgifter på Codeabbey, och det är mega-fantastiskt.

Jag ska inte tjata om det här heller, men det är verkligen jättekul att det går framåt med de här "svåra" uppgifterna man kodar fram och löser samt blir en bättre utvecklare av. Jag har nu kommit till en sån nivå att antal användare som löser uppgifterna blir färre och färre, men många av de senaste 13 uppgifterna jag gjort senaste veckorna (på min fritid) har varit nästan för lätta och avklarade på loppet av nån timme eller två. Det är 3 stycken som varit lite krångligare, men de kommer lösas inom kort.

Som vanligt är planen att sitta med codeabbey uppgifterna fram tills den dagen jag blir anställd. Har jag tur blir jag ju då det den här sommaren redan, annars i September, men då får jag bara sitta och lära mig mer dagligen, skapa mer (obetald) erfarenhet och vara mer redo inför dagen då det är dags att börja jobba och tjäna pengar.

Världens godaste asiatiska veganska buffé är hittad!

Den ligger i Malmö, 5 minuters promenad från Gustav Adolfs torg och heter Vegegården. Jag hade inte nån aning alls om att det var helt veganskt, och dessutom asiatiskt. Och buffé med mongolisk BBQ på helgerna. Jag och Henrik var där igår och jag bara njöt av varenda tugga. Längtar tills vi ska gå dit igen. Det gäller att passa på för de kommer ha semesterstängt i nästan en månad snart. I övrigt lär det bli ett nytt stammis-ställe skulle jag tro. De har veganska friterade räkor med och det smakar - räkor! Det enda som skiljer litegrann är lite i konsistensen då de är lite mjukare än vad jag minns räkor, men fy fan vad gott! Tyvärr tog jag inga bilder när jag var där, det hade varit på tomma tallrikar i så fall, uppätna med lite rester kvar bara 😂.

Jag kanske kan börja ge Mush till Majken igen!

Och vore inte det fantastiskt om jag kunde det? För några månader sen köpte vi hem den vita påsen igen, hon fick en halv bulle och 3-4 timmar senare spydde hon, och sen dess har vi skitit i det. Dock så har vi gjort lite kopplingar, då Majken börjat kräka hårbollar allt oftare på sistone. Orsaken? Ja, verkar vara så simpel så det nästan är löjligt att hon inte blir borstad dagligen. Ja. Så enkelt verkar det vara. Vi har slarvat lite på sistone, för att Majken själv inte velat och då kommer hårbollarna oftare, även på torrfoder. Det har fått mig att testa ge en Mush bulle om dagen. Det är nu 5 dagar sen och inte en enda hårboll än så länge! Hon har blivit borstad dagligen, mycket lugnare (även om hyssen och protesterna kommit), men i överlag så är hon mer lugn och snäll.

Jag tror hon gör hyss för att hon vill ha en till bulle 😂. Och det ska hon få tids nog. Planen är väl att öka och återgå till att ge Mush på heltid. Gör jag det, blir det dock 5 bullar totalt per dag, eller 4 bullar och lite torrfoder till natten, så hon inte mår så illa. Hon brukar göra det när hon inte ätit på ett tag. Bilden högst upp i det här inlägget visar Majken liggandes på rygg med tassarna i luften, och precis så var det när hon gick på Mush för 2 somrar sen. Hon mådde så jävla toppen, förutom kräkningar av hårbollar då men då borstades hon inte alls, så inte så konstigt. I vanliga fall numera är det 1-2 gånger per dag.

Ja, jag tror det var allt. Var nog en nyhet till, men den får jag nog spara till en annan dag då jag helt glömt bort vad det var för något 😂. Typiskt mig som inte skrivit ner det innan det är försent.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".