En T-rex på Skånes Djurpark

Fantastiska personliga nyheter, och lite andra uppdateringar

Övrigt Aug 18, 2023

Det blir ett till blandat inlägg om lite nyheter som hänt på sistone. Som vanligt har det varit innehållslöst och allt bara rullat på, förutom ett par småsaker jag känner för att nämna. Då kör vi!

Drömjobbet är återigen nära?

Ja, kanske. Men som vanligt ska man inte hoppa hej förrän papper är påskrivna. I alla fall. Tidigare i veckan hade jag en jobbintervju med ett startup företag som ligger i Stockholm. Vi fick kontakt när jag var uppe i byn och härjade ett tag. Då kändes det kul men lite smått orealistiskt att det skulle funka, men när vi väl hade intervjun så fick jag mer information och då kändes det bättre. Det är helt otroligt vilken möjlighet det kan bli ifall det här blir av. Känns nästan lite för bra för att vara sant.

Det blir i så fall jobba på distans, hur mycket man vill, och så länge man är anställd. Teamträffar ett par gånger om år och fler kollegor, både juniora, seniora och däremellan. Det ska också anställas en IT chef som ska ha hand om det övergripande grejerna. Ca 4-5 personer kommer anställas för det här när det gäller webbutveckling. Lönen är schysstare än schysstast vilket är jättekul. Jag får välja verktyg själv också 😃👍. En MacBook Pro M2 med 32 GB RAM och 1GB storage lär det bli om jag får välja + lite bra tillbehör.

Nu hoppas man bara att det för en gångs skull blir av, för jag är ruttet trött på arbetslösheten nu. Detta trots att det varit jätteskönt igen med en lång sommar av total valfrihet. Det är dags att tjäna den lönen jag förtjänar. Utvecklas dagligen tillsammans med kollegor och bli bättre på programmering och få erfarenhet. Det hänger på att finansieringen kommer in, vilket ska gå och sen att företaget lyckas anställa ett gäng webbutvecklare. Dock kan jag säkerligen börja själv, men allt hänger på vilka plattformar som ska användas, programmeringsspråk etc. Det är inte supersvårt att skapa en MVP (Minimal Viable Product), alltså en prototyp man kan bygga på. Det har jag kompetens för. Och lite till så klart, men sen kan man behöva lite hjälp för att lära sig mer avancerade saker.

Jag har lite idéer på det, men det är inte säkert det blir som jag vill. Otroligt kul är det i alla fall och jag hoppas som fan på att det blir av. Verkligen. Dags att lämna alla andra tråkiga jobb-historier bakom sig och börja jobba på riktigt! Han jag pratade med sa att vi kan skriva kontrakt direkt, men då det är osäkert när finanserna kommer in så vill han inte luras med lön. Jag går ju helt utan inkomst från FK från den dagen jag skriver på anställningspapper, så därför är det viktigt att lönen är ordnad när papperna skrivs på. Men blir det av - åh, herregud vad nice det kommer bli!

Jag har haft rätt om en personlig sak och idag blev det bekräftat.

Den här grejen är lite hemlig, för jag är osäker på om det är något jag ens vill diskutera på bloggen, eller skriva om. Tidigare erfarenheter av att vara öppen med det här visade sig bara vara dåliga grejer så därför är jag mer försiktig nu. I alla fall. Det finns en grej som varit med mig sen jag var barn. En grej jag hela tiden känt är fel, och ständigt kämpat emot. De få gånger jag accepterat den här saken så har det bara påverkat mig mer negativt och gjort mig till en person jag inte vill vara. Insatser jag fått har bara gjort livet sämre ungefär, eller inte hjälpt särskilt mycket. Det har försämrat livet otroligt mycket och försenat mina möjligheter till en bra framtid. Därför känns det jätteskönt att idag fått det bekräftat av en läkare och psykolog att jag hade rätt hela tiden. Den här grejen är inte jag. Den har inget med mig att göra. Det är så underbart. En stor sten har lättat från min rygg, liksom.

Idag hade jag ett första samtal i en livsavgörande förändring och kort in i samtalet säger läkaren att jag har haft rätt hela tiden om min personliga sak. Flera gånger upprepades det. När jag frågade vad läkaren grundar sin bedömning på så sa han att jag uppvisar inga av de symtomen som krävs. Alltså har jag haft rätt. Det är så jävla fantastiskt och härligt att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Helt otroligt. Jag vet inte hur jag ska fira det här, men jag hittar väl något i alla fall. Det kändes också kul att få tips på lösningar som ligger i lag med vad jag själv vill göra såsom kost, träning, sömn och andra bra grejer. Eftersom jag mår så bra på de här kosttillskotten med så ska jag fortsätta med dem också. Vilket är precis vad jag vill också. Kosttillskotten får mig att känna mig normal och fungerande, utan ansträngning vilket är superskönt.

Vi var på Skånes Djurpark igen!

Ungefär en gång per år de senaste åren har jag och Henrik åkt till Skånes Djurpark. Det är en väldigt trevlig grej och det var det i år också. Vi såg dinosaurierna igen, björnar som matades, klappade får och blev jagade av getingar så vi åkte hungriga därifrån. Just getingarna var nog det jobbigaste på hela dagen, för det innebar att vi inte kunde äta upp den mat och glass vi köpt för att getingarna irriterade oss så mycket. Det mest positiva var att vi kom dit så tidigt så att vi fick ha parken lite för oss själva ibland. Det var jättemysigt.

En björn som väntar på sin mat

Nu när vi inte har bilen så fick vi ta tåget den här gången, men det var smidigt. De har bytt ut bussen som kör upp till parken, så nu är det en sån där liten pensionärsbuss istället för en vanlig regionbuss. Den var kul att åka! Extra kul var det ju att åka förbi BoKlok husen som finns i Kvarnbäck i Höör med, både på dit och hemvägen 😊.

Ja, det var väl det jag hade att säga för den här gången. Har du frågor kring min hemliga nyhet, så skriv till mig personligt i chatt istället för att lämna en kommentar nedan, så kan jag nog svara på dina frågor. Håller du neutral ton på kommentaren så uppskattas det alltid så klart. Alltså, för att klargöra - inga gissningar etc i kommentarsfältet om vad det kan gälla, utan kontakta mig privat i så fall.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".