Ett blogginlägg om ’allt mellan himmel och jord’.

Jag har medvetet valt att inte blogga på sistone, och det beror på att jag dels inte haft nått specifikt att säga, men också för att de dagliga frågorna som inspirerar en till att skriva bara leder till enformiga och tjatiga svar.

Jag är så trött på tjat och upprepningar!

Jag har skapat några inlägg på sistone, men jag har valt att radera dem. Dels för att de var tjatiga och dels för att jag upptäckte innan publicering att de inte heller kanske var så lämpliga att publicera. Frågorna som varit på sistone är typ

  • Var ser du dig själv om 10 år
  • Nämn 5 saker i vardagen du är tacksam över
  • Vad ångrar du i livet (flera olika frågor som ställt i princip samma fråga).
  • Vad gör dig nervös
  • Hur spenderar du tid efter en jobbig dag, eller mer hur varvar du ner
  • Berätta om enskilda händelser som påverkat dig positivt/negativt
  • Vilket ställe/land skulle du aldrig vilja åka till

Med mera. Väldigt tjatigt och inga inspirerande grejer jag vill svara på som hade lett till något helt nytt som inte går tillbaka till mina tre “favoritämnen”. Alltså låter jag det vara. Det komiska är att när jag bloggat oftare får jag fler läsare och blir mer upptäckt på Google, och det är jättekul. Det har fått mig att tänka på en sak som är i och för sig skittråkigt och ett ämne jag valt att i princip aldrig skriva om igen. Ämnet är att byta bloggplattform. Jag har ju typ lovat mig själv nu (och mina läsare) att aldrig byta plattform igen, men jag tror jag måste. Jag har suttit och lekt på min fritid lite mer med plattformen Ghost och jag börjar närma mig en lösning. Det enda störiga momentet är att jag måste betala för att få det jag vill, antingen supersvindyrt så jag typ måste börja ta betalt av mina läsare för att känna att det är lönt, eller så måste jag återgå typ till att ha en egen server med all skit det kan innebära om något går sönder. Det finns också helt gratislösningar, men det innebär att jag inte har full access, eller att folk inte kan bli medlemmar eller kommentera. Nog för att jag får väldigt lite kommentarer på min blogg, men ändå, ett kommentarssystem behövs ändå.

Det finns ett annat störningsmoment som också är så jävla fucking typiskt jag att jag blir bara ännu tröttare på mig själv. Återigen har jag inte tänkt fullt ut och det är – hur gör jag med mina bloggar på WordPress som jag precis flyttat hit till WP.com och dessutom flyttat domänerna till. Ja, förmodligen så lär jag bara låta dessa bloggar vara på nått vis, ifall jag vill återkomma hit och låta den “nya” sajten bli mer aktiv. Den här bloggen jag funderar på att starta kommer ligga på en helt annan domän jag inte använt på länge nu och den passar in för allt jag vill skriva om i princip.

Orsaken till det jag funderar på är att jag äntligen kan hitta ett sätt där jag kan skriva om precis allt jag vill, på både svenska och Engelska. På en och samma blogg! Ungefär som kategorisera sina inlägg, fast på steroider. Detta är något jag har velat göra från början egentligen, men istället valt att ha flera olika bloggar. Jag slipper krångla, och på rätt plattform (hur jag väljer att hosta en Ghost blogg) så kan jag få till SEO så det ser snyggare ut. Ju oftare man skriver, desto oftare blir ens blogg crawlad och därmed syns den oftare högre upp på Google, vilket innebär att fler kan börja läsa bloggen också.

En bekant till mig från Google+ (som inte finns längre, sociala nätverket, alltså) använder sig av två bloggplattformar för att skriva om olika saker, så det har också inspirerat mig till att göra lite samma sak.

Vi får se vad jag hittar på, men det är absolut en lösning så fort jag bara hittat hur jag ska betala för det, eller lösa det gratis. Tills att jag kommit på hur jag ska göra stannar jag här som om inget har hänt.

Gör som 74 andra, prenumerera du med.

Jag älskar kommentarer, så lämna snälla och hjälpsamma sådana så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d