En vecka sprängfylld av kärlek 😍

Övrigt Aug 8, 2023

Som vanligt är det lite tyst på bloggen, men ja - jag har haft otroligt ont om ämnen att skriva om. Senaste veckan har jag dessutom varit bortrest, men nu är jag äntligen hemma igen. Det blev en tur upp till Norrland, Pride paraden i Stockholm och massa goda middagar med familjen. En helt otrolig vecka, minst sagt.

Jag började med att ta tåget till Stockholm.

Där blev jag hämtad av mina föräldrar som var där och hade firat lite födelsedag åt en vän till familjen som fyllde 60. Vi tog bilen direkt upp till Norrland och sen spenderade jag ungefär 4 dagar med mina föräldrar. Vi var "fram på byn" som det så fint heter också ett par gånger, handlade lite, fikade och träffade fler släktingar. Vädret, som vi alla känner till har ju mer eller mindre regnat bort så jag spenderade större delen av tiden annars i huset. Det är så mysigt att bara vara där. Det är stort och nästa år är det 100 år gammalt dessutom. Mamma och pappa håller på och renoverar det lite med.

Efter ett par dagar drog jag till Stockholm med en buss som går dagligen. Det gick fint, men det blev lite förseningar ändå. Snacka om att man hade träsmak i röven när man kom fram! 😂. Man föredrar ju tåget på så vis, för sätena på bussen var inte superbekväma. Men billigt i alla fall, så det är smart och bekvämt att åka den bussen. Jag lär nog göra det fler gånger. Sen bodde jag hos brorsan och hans fina man under resten av tiden jag var i Stockholm 😍.

Jag var äntligen med i Pride paraden!!! 🌈😎❤️

Jag har missat Pride tamejfan varje år sen jag gick i paraden i Växjö för typ 7 år sen eller när det nu var sist. Jag kommer inte ihåg. Det är lite störigt att man missar det jämt, men det känns som om de är lite dåliga på att informera när Pride ska vara i exempelvis i Malmö. Men i år blev det ändring!

Min svåger, alltså brorsans man jobbar på Handelsbanken i Stockholm. Han meddelade oss i familjen att den 5:e augusti är paraden i Stockholm. Jag hade ju planerat en resa uppåt över midsommar, men den blev tyvärr inställd så när jag fick reda på det här var jag tvungen att komma upp. Vem som helst fick gå med den banken, så det gjorde jag.

Jag är alltså inte anställd där, jag jobbar inte för eller med dem på något sätt. Jag gick med dem för att de tillät det och för att min svåger då jobbar där. Är det klart nog? Bra. Då kör vi vidare.

Jag sitter i Handelsbankens fina elbil och vilar innan paraden med tummen upp.

Paraden tog ungefär 2 timmar att genomföra efter att vi hade börjat. Vi hade start nummer 57 så det tog ungefär en timme innan vi kunde börja. Det gick fint att gå, men det var ju varmt. Jag tror jag fick solsting under dagen! Äntligen var solen framme för en gångs skull. Jag brände mig i nacken och har nu världens så kallade "bonnabränna" i nacken 😂. Det ser väldigt kul ut. Jag brände över 800 kalorier på den dan, stod upp i 330 minuter minst (enligt min Apple Watch) och fick över 2 timmar motion avklarat. Jag stod upp i typ 7-8 timmar, enligt mig själv, vilket är totalt rekord för mig och inget jag orkar med alls. Hade jag inte tagit alla dessa promenader jag gjort i år så hade inget funkat den dagen, men det gick bra ändå. Jag blev lite svimfärdig dock ett par gånger under dagen, men det löste sig. Jag köpte en dricka under paraden på en 7/11 och när vi stod i kön till biljetterna in i Pride Park så drack man lite extra med och åt lite dadlar. Hade jag inte gjort det hade jag nog svimmat av totalt, men som tur var gjorde jag inte det.

Jag orkade stanna längre än jag trodde och träffade på ett par vänner till mina föräldrar. Inne på Pride Park efteråt var det dyrt. Jag spenderade närmare 250 kr på en liten loka att dricka, en pommestallrik och en liten pizza. Jättedyrt! Men det var det värt. På kvällen tog jag mig hem tidigare än brorsan och Kalle (hans man) och när jag kom hem tog jag det lugnt och spelade lite på min iPad och kollade lite serier. Sen somnade jag nog vid halv två, men man sov så dåligt den natten. Allt gjorde ont och jag var tröttare än tröttast. När jag är så trött brukar jag sova jättedåligt.

Sen blev det söndagsmiddag och en resa till Norrtälje.

På söndagen kom min syster med hennes sambo och hans barn och hälsade på. De stannade hela dagen och vi umgicks rejält. Jag berättade mina nyheter om hur jag förbättrat mitt liv på sistone, steg jag har tagit för att stressa ner och som funkar så bra att alla nästan är chockade av att se förändringen. Det är otroligt kul. Det jag pratar om är de här kosttillskotten jag nämnt i några inlägg tillbaka. Jag är lite besatt över faktumet att de fungerar så himla bra. Det är skönt att inte längre vara så sönderstressad, utbränd etc av arbetslösheten och att vissa beteenden har jag slutat nästan helt med. Men ja - vi skulle ju prata annat, eller hur?

Igår, måndag så tog jag en dagstur till Norrtälje för att träffa min systerson, eftersom han inte var med på middagen i söndags. Det var jättekul. Han växer och blir så stor. Han pratar konstant och visste snabbt vem jag var. Resan dit och hem gick jättebra. Jag fick också möjlighet att träffa min vän Kerstin som jag känt i över 20 år och hennes nya hund, Mimmi. En riktig gosig och snäll mellanpudel på 4 år. Vi gosade rätt rejält i soffan och jag fick många pussar. Mys!

Jag sitter i soffan och Mimmi myser bredvid mig

All and all var det en sån otroligt fin vecka att jag lär leva på glädjen av det här i många veckor framöver. Men trött är jag - herregud! Jag har fortfarande ont i alla muskler efter paraden, så jag lär inte motionera så jättemycket kommande dagarna.

Nä, nu blir det nog lite vila i soffan med serier och filmer. Det ska ju ändå regna ännu mer...

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".