Bästa presenten ever!

Övrigt Jun 22, 2022

När jag fyllde 40 för ett litet tag sen så fick jag världens bästa present av mina syskon + Kalle i present. Det var en resa upp till Stockholm, där jag skulle få umgås med syskon och familj i flera dagar. Nu har jag kommit hem från den resan, och den var verkligen helt underbar!

Direkt till Norrtälje från Malmö

Jag tog tåget från Malmö och åkte så klart först till Sthlm central, för att sen ta lite tunnelbana och buss mot Norrtälje. Allt funkade finfint och inga förseningar. Väl i Norrtälje gick jag på ICA för jag ville kolla om det fanns en särskild produkt där. Den fanns inte, men däremot kunde jag köpa en annan grej jag behövde. Jag lånade toaletten på biblioteket och sen tog jag ett varv på en asiatisk butik som ligger mitt emot ICA. Efter det satte jag mig på en parkbänk i solen medan jag väntade på att bli hämtad av min syster.

Låg risk för covid-19, men ändå lite halvnojjig…

Medan jag väntade så skrev jag till en kompis som bor i stan ifall hon ville komma och hålla mig sällskap. Det fanns dock risk för att hon blivit smittad av covid-19, då hon varit på kurs. Men vi träffades säkert. Utomhus, på avstånd i blåst med handsprit. Ca 6 dagar senare är jag fortfarande symtomfri, medan hennes symtom dök upp dagen efter. Det borde vara lugnt. Just att ses under sådana tillfällen så är det ok. Jag berättade detta för familjen och ingen reagerade, för risk att smittas bara utomhus är mycket, mycket låg och dessutom skedde detta under inkubationstiden och då är smittorisken ännu lägre. Skulle jag ha blivit smittad så har det hänt av ren och skär otur, men jag mår på topp ca 6 dagar senare. Det kan dock bero på allt gott jag åt under helgen. Men det kommer senare.

UPPDATERING! 14+ dagar senare har jag inga symtom på covid-19, så jag blev inte smittad. Skönt som fan… läskigt dock att det ökar igen =(

När syrran kom och hämtade mig fick vi lite egentid tillsammans med hennes son. Det var mycket trevligt. Alve var dock lite grinig. Det hade varit mycket aktiviteter senaste tiden, så inte så konstigt.

Sen drog vi till storstan!

Dagen efter åkte vi ner till Stockholm och spenderade resten av helgen hemma hos min bror och hans man Kalle. Det var mysigt att få umgås med dem. Vi åt gott, mycket grönsaker, grillat och sen så fick jag prova ett kaffe som Marcus (min bror) hade köpt i bröllopspresent till sin man Kalle. Det var ett mycket gott kaffe, med hälften mängd koffein som vanligt kaffe + ashwagandha och annat trevligt. Jag har känt mig balanserad och jättepigg hela helgen p.g.a. all den goda maten och det kaffet.

Bild på kaffet jag drack i helgen; Four sigmatic Balanced Ground Coffee med ashwagandha och massa annat skoj i.

På lördagen blev det lunch på Chou Chou!

Herregud vilken god mat, särskilt salladsbuffén. Den var lite “to die for”. Jättegott, verkligen. Sen fick jag pröva på lasagna och lite olika rätter, men salladen var verkligen bäst. Potatisen var nice också, iofs 😂, färskpotatis stekt i olja med dill. Men salladen, åh mums!

Bild på en rejäl tallrik med olika sallader och röror. Tonfiskröran, skagen och hummusen var riktigt fantastiska! Och likaså salladerna. Fetaosten smakade feta och är från Violife

Efteråt gick vi lite på stan, jag köpte med mig lite lakrits hem och så gick vi till kungsträdgården och en park bredvid. Där satt jag och syrran med Alve medan brorsan och Kalle gick på en galleria och kollade kläder.

Sen åkte vi hem och på kvällen åt vi mycket gott och vi satt och pratade hela kvällen om väldigt mycket saker. En av dem ska jag skriva om i ett blogginlägg, men det är ett lite känsligt område för mig, så jag är lite tveksam om hur jag ska lägga upp det. Det handlar om en grej som jag skrivit om på bloggen tidigare, men som jag inte vill prata om, så nu ligger det i arkivet. Dock så har jag lite fräscha perspektiv, så kanske blir det ett inlägg om det här och sen aldrig mer. Vi får se. Jag är i alla fall redo att gå vidare. Om nu bara min hjärna vill lyssna på mig d.v.s.

Uppdatering! Det där blogginlägget kommer inte att hända, så ni vet. Av uppenbara skäl så är det dumt av mig att skriva om det ämnet, då jag inte vill det och jag bara mår dåligt av det. Ni som känner mig, har läst bloggen i flera år vet säkert vad det gäller. Då kan ni läsa de inläggen i mitt arkiv istället.

Äntligen grandis mys!

Jag fick gosa med grandisar på söndagen, men jag ska blogga mer om det på Antons blogg så klart. En liten bild kan ni få se nedan:

Jag hälsar på Berit som står uppe på soffan 😍

Efter jag hade träffat kenneln igen och gosat med bebisar, och blivit totalt superskitig så åkte jag tillbaka hem till brorsan och Kalle. Då väntade mina föräldrar där och vi satt och åt glass och pratade. Sen blev det chips och oliver och de andra drack vin. På kvällen blev det söndagsmiddag. Något vi inte haft på riktigt länge, då vi alla är så otroligt utspridda nu. Det var jättekul och maten var supergod.

Maten jag åt då?

Ja, den var ju som sagt supernyttig i princip hela helgen. Det var längesen jag var så pigg så länge och det berodde nog mycket på allt jag åt. Det var i princip WFPB hela helgen, med undantag för glassen då och lite få godisbitar och kanske ett par nävar med chips. Men åh, vad härligt det var att äta så mycket grönsaker, frukt och bär! Så vill jag ha det jämt. Det var gott att äta grillat också. Det sker ju typ aldrig här hemma.

Min frukost jag åt på lördagsmorgon. En skål med broccoli, det goda kaffet, en banan och ett glas proviva.

En frukost med kär vän och lite mer reflektioner innan hemfärden

Jag åkte hem på måndagen, men innan jag tog tåget hem så åt jag frukost tillsammans med J som jag nu känt i typ 2,5 år. Det var gott, och nyttigt. Det blev havregrynsgröt med hallon och blåbär. Sen satt vi och pratade en hel del och jag berättade främst om det långa samtalsämnet vi hade på lördagskvällen. Jag berättar mer sen i det där andra inlägget. Det var i alla fall ett bra och uppfriskande samtal ❤️.

Sen tog jag då tåget hem. Jag hade bokat om biljetten, då jag annars hade fått typ 3 timmars dötid på centralen. Istället fick jag kanske en halvtimme, så den räckte precis till att köpa en vegansk grekisk sallad från Espresso House och gå på dass. På tåget så hade jag tur att ingen satt bredvid mig. Dock hade jag bokat i en lugn vagn, men det var inte särskilt lugnt där. Folk pratade högt och mobiler ringde stup i kvarten. Jag lyssnade mest på musik hela resan, eller så läste jag kapitel. Sen störs ju inte jag av sånt, men de bröt ju mot reglerna 😂 (om man nu ska vara sån). Det var i alla fall skönt att komma hem, men jag är grymt nöjd med helgen. Stort tack till min älskade familj och syskon som betalade resan!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".