En undrande grimas om nyhetsbrev och prenumerationer.

Är nyhetsbrev verkligen så skitjobbiga?

Övrigt May 22, 2023

Ja, vi tar ett litet snack om hur man kommer absolut ingenstans oftast av att vara tjatig, gnatig och allmänt jobbig mot folk. I det här fallet gäller det då mig själv och mitt nya "försök" till att bli en succé som bloggare och för en gångs skull ha en plattform där jag kan göra allt och lite till, få läsarna jag drömt om, alla dessa kommentarer med mera men där det verkar som istället att folk dödströttnat och skiter i vilket. Så ja. Jag behöver skriva av mig lite. Samtidigt visar jag lite hur det funkar att bli medlem och prenumerera på alla nya inlägg du vill läsa. Då kör vi!

Bloggstatistik är ju inte min grej längre...

Nej, men Ghost saknar nått fantastiskt mycket att ha bara simpel statistik över besökare och sidvisningar. Däremot finns det hur mycket som helst när det gäller de som blir medlemmar på ens sida. Eftersom Ghost är tänkt att vara en plattform för professionella bloggare, så kallade content creators, journalister och annat folk som absolut inte skriver om det jag skriver, så blir det tuffare för mig att börja någonstans. Detta för att jag redan skrivit helt gratis för hela världen att se sen 2006 eller så. Jag förstår att det känns lite jobbigt för dig om du har hängt med i princip sen början. Jag önskar jag vore en professionell bloggare, men det är jag inte. Kanske när Anton väl är här, men inte nu och inte förrän dess.

Jag vill ju gärna veta hur många som läser bloggen, och det är alltid kul att få kommentarer, vare sig det är här eller på Facebook, eller twitter. Men på senare år så har interaktionen verkligen minskat. Läsarna är ungefär detsamma, google sökningarna lika så, men det är få som gillar inläggen jag skrivit på FB och jag ska vara glad om jag får ett par kommentarer per år, istället för mycket, mycket mer för länge sen. Men jag förstår. Folk orkar inte, bryr sig inte - är för upptagna med sitt och här sitter jag bara och öser ut mina innersta tankar på nya domäner och plattformar så folk blir väl alldeles matta av mitt beteende. Men så är det. Sorry. Jag är lite knäpp, lite galen, och tänker för snabbt, tar ALLTID felaktiga beslut och inget blir någonsin rätt. Då blir det kaos. Om du orkar med mig - stort tack ❤️. Hade jag haft råd hade jag skickat blommor till dig, men jaja... Jag är urfattig så länge och lär väl stanna så.

Facebook är en riktigt bov nuförtiden med! 🤬

Jag har märkt på sistone att för min egna personliga del så visar FB inte längre statusinlägg från mina vänner på samma sätt som för ett par år sen. Det är viktigare att visa mig reklam. Sidor jag inte vill följa, grupper jag inte vill vara med i med mera. När det enda jag vill se är ALLT från mina vänner och ALLT från sidor jag VALT att följa. Det vore trevligt också att se ALLA inlägg från grupper jag är med i och aktiv i, men det händer bara i perioder. Jag är med bland annat i en grupp som heter "Va, är det vegansk 1.2", och där ser jag sällan alla inlägg. Sen helt plötsligt får jag 20 inlägg på raken enbart från den gruppen. Lite lurt och väldigt surt. Jag undrar varför man inte längre får se allt från sina vänner längre. Facebook har liksom börjat bli otroligt tråkigt på så vis, men jag hänger envist kvar, för det måste jag.

Utan FB har jag absolut noll koll på vad mina vänner, familj etc håller på med och utan min FB sida för bloggarna, så hade jag fått i princip noll besökare och det vore ju skittråkigt.

Så jag hänger kvar, väldigt medveten om hur de spionerar på sina användare, hur sunkigt det är att få massa reklam i flödet, när du redan köpt en pryl du vill ha, eller sökt det där jobbet. Eller du kanske bara var nyfiken och klickade på annonsen för att leasa en elbil och sen är hela flödet fyllt av leasing erbjudanden. Otroligt tröttsamt.

Jag har skapat konto på MeWe igen, men fy fan vad dött det är där nu...

Ja, så är det. Vill du också lämna FB med all skit som det innebär där, lägg till mig på MeWe. Du hittar länken här:

MeWe: The best chat & group app with privacy you trust.
Brilliant features with no BS. No Ads. No Spyware. MeWe is the Next-Gen Social Network.

Sist jag hade konto på MeWe så blev jag konstant kontaktad av män i 50+ åldern som jobbade för den amerikanska militären. När man pratat med den första var allt någorlunda ok, men när den 5:e nissen ville skriva började man verkligen undra vad som pågår. Jag är med i en grupp just nu för svenskar och där postar bara en nisse hela tiden och efterfrågar tjejer till en annan grupp. Inte lite creepy va? Jag behöver sällskap om man ska använda den plattformen! Där ser du allt som du ska och slipper algoritmer och annat dumt. Du slipper reklam och du får se alla inlägg från alla du följer. Det finns sidor och grupper och du kan chatta med folk. Det finns appar för iOS och Android samt PC och Mac. Efter Google+ försvann så samlades vi ett gäng därifrån som lärt känna varandra, men till sist drog alla till FB och där har vi stannat verkar det som 😂. Jag kan helt förstå det!

I alla fall - nu ska jag visa hur du blir medlem och får nyhetsbrev på alla inlägg direkt på mailen - så du slipper missa något!

💡
P.g.a trakasserier från en f.d. medlem så har jag fått ändra på det här, så nu måste man bli medlem, genom att bli inbjuden. Kontakta mig på facebook, genom att lämna en kommentar med din email och önskemål om vilka nyhetsbrev du vill följa, så lägger jag till dig snarast möjligt.
Vill du inte nämna din email offentligt, meddela i kommentaren att du vill skicka meddelande till mig på Messenger eller annan plattform. Känner du mig på min personliga Facebook, skicka meddelande direkt på Messenger!

Efter detta är gjort, kan du logga in och får då ett bekräftelsemail för att logga in säkert. Hör av dig om du har frågor!

Om du läser det här inlägget ser du säkert en prenumerationsknapp någonstans på sidan, klicka på den. Den kan heta "Subscribe" också, vilket är det engelska ordet för prenumeration. Här ser vi knappen längst ner till höger på huvudhemsidan:

När du gjort det hamnar du på en sida där du kan fylla i ditt namn och e-postadress och sen även välja om du vill läsa bloggen gratis, eller sponsra mig på något sätt. 12.50 kr i månaden är standard och det är 10 kr + skatt, så jag får ut 10 kr netto. Jag har förklarat i ett tidigare inlägg varför jag satt summan så lågt. Många hade nog kunnat sätta minst 50 kr i månaden för att få läsa mina inlägg. Logiken som brukar användas är - har du råd med en kopp kaffe från ett kafé, har du råd att betala för det här. Men jag tycker 10 kr räcker i nuläget. Jag hade hellre haft 100 medlemmar som betalar ingenting men som läser alla inlägg och kommenterar ofta, än att ha 10 personer som betalar men som inte läser, inte kommenterar etc. Det säger sig självt. I alla fall, vi går vidare - fyll i namn och mail samt välj nyhetsbrev så är vi igång, nästan i alla fall.

Efter det väljer du vilket nyhetsbrev du vill ha. Just nu och på bilden nedan finns min engelska blogg, den här bloggen och Antons blogg. För varje "blogg" jag skapar på den här sidan kommer det finnas ett nyhetsbrev och det går att prenumerera på alla, eller hur många du vill. Vill du inte ha något nyhetsbrev med information och senaste blogginläggen så behöver du inte få det heller. Det är 100% valfritt! Min nya serie "Ett klokare liv" ska också få ett nyhetsbrev, och det lär finnas ute när du läser det här inlägget. Innan jag tog skärmdumparna så glömde jag att jag hade den serien också 🤪. Typiskt, va? Kommer det en kattblogg, en renodlad Applenörd blogg etc så lär det finnas nyhetsbrev där också. Många nyhetsbrev blir det, men vad ska man göra? Det är ju inte som att jag uppdaterar alla dessa serier och "bloggar" dagligen, eller hur? Och jag vill inte vara mer jobbig än jag redan är.

Jag vet att det är störigt att få allt på mailen...

Men jag vill prova det här, för att det är ett bra sätt för dig att inte missa några av mina inlägg, eftersom Facebook har då en tendens att skita i att visa allting för dig som du vill se. Dessutom hjälper det då mig att hålla koll på hur många som faktiskt läser, och det blir enklare att lämna kommentarer med mera eftersom det är lite svårt att kolla det på andra sätt. Jag har aktiverat Google Analytics och via deras Search Console kan jag också kolla lite trafik, men det är inte alls som på WordPress, vilket man saknar lite, men jag saknar inte krångel - så det här är fan så mycket bättre och då får jag överleva att vara utan statistik.

En liten disclaimer att känna till.

Jag får betala för att skicka ut nyhetsbrev. Dock än så länge, så länge jag kör det här upplägget så är det typ $0.5 per 600 nyhetsbrev, så det är överkomligt så klart, så därför vore det trevligt om några ville betala en tia i månaden eller 100 kr per år för att jag ska kunna erbjuda det här i fortsättningen. Men jaja, det återstår ju att se hur många som väljer att bli medlemmar. Du kommer alltid har 100% tillgång till alla mina inlägg och du kan läsa dem så ofta du vill utan att betala en spänn. Du kan fortsätta följa sidan på Facebook utan att något har förändrats. Det enda som har ändrats är att jag hittat en plattform där jag kan blogga utan krångel och där jag äntligen kan få ut vad jag önskat av mitt skrivande.

Och jag kommer fortsätta med det, tills den dagen jag dör skulle jag gissa. Jag älskar att blogga. Det är en rejäl hobby jag har och det är ett personligt måste. Hellre blogga gratis i princip än att lägga tusentals kronor på en dyr psykolog!

Tack för att du läst hit ner, och ännu större tack om du väljer att bli gratis eller betalande medlem från och med nu. ❤️

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".