Vad är en total deal-breaker i ett förhållande?

Jag är lyckligt singel och har varit det i typ 3,5 år nu. Trots det bor jag med exet och drömmer ivrigt om min framtid, och längtar som fan tills den dagen jag har en egen bostad igen. Jag vill ha en Grand Danois, en bra bostad och ett bra jobb som täcker utgifter och låter mig leva det liv jag önskar. En pojkvän är inte en del av den framtiden, men om det skulle bli så, ja då måste den personen vara “perfekt nog” att det kommer funka. Därför måste vi tala om så kallade Deal breakers i det här inlägget.

Vad är en Deal Breaker?

Ja, det är översatt till svenska en avgörande egenskap som gör det omöjligt att fortsätta med något. Exempelvis då ett förhållande. Simpla saker kan vara, han vill gifta sig – du vägrar. Du vill ha barn, det vill inte din partner etc. Alltså såna saker ni kan gräla om för evigt där ingen kan ändra sig. Jag har många såna förhållanden bakom mig och det är en av anledningarna till varför jag gärna väljer att stanna singel för evigt, för att deal breakers finns hos i princip alla man möter och även om det kan verka perfekt, så finns det alltid en sån där grej som är stor nog som sabbar precis allting till sist och så är man tillbaka på ruta ett. Fast i det här fallet gör det inget, för jag är så nöjd med att vara singel idag. Det enda som är jobbigt är att jag då inte har min egen bostad och en tillräckligt hög inkomst. Men det har inget med förhållanden att göra heller.

Vad är då mina deal breakers?

Ja, det är rätt simpelt faktiskt. Vi kan lista dem för att göra det lite roligare:

 • Om han har eller vill ha barn. Osäkerhet är väl ok, men 99% av de som är osäkra vill ju ha en vacker dag, säger min erfarenhet.
 • Ifall han röker, snusar och dricker för mycket alkohol samt har problem med droger. Alla dessa är absolut nej, så det är inte samlat, utan en, eller alla är bara nej, helt enkelt.
 • Om han är allergisk mot pälsdjur eller vägrar ha djur/släppa in djur i sin bostad.
 • Om han tror jag är som alla andra tjejer, och vill se mig bete mig och klä mig som andra tjejer. Glöm det!
 • Om han inte lyssnar, inte förstår och fattar inte vem jag är och vad jag säger.
 • Är alldeles för ohälsosam. Han behöver inte vara vegan så klart, men jag behöver någon som är villig att äta såsom jag vill äta åtminstone när vi ses. Jag vill inte bli triggad längre av onyttigheter. Det räcker med hur jag och rumskompisen har det till vardags 😂.
 • Är en hurtbulle, eller alldeles för extrovert. Hitta på saker ibland är självklart bra och fullt ok, men inte bara komma hem alltid för att äta och sova och inget mer.
 • Alldeles för biltokig och vill typ köra motorcykel. Nej tack. Körkort och egen bil är en bra fördel, men jag vill inte ha en som bara pratar om och tar hand om sin bil.
 • Om han kräver sex för ofta. Nej tack. Jag har inte orken längre 😂. Ett stort nej där är också ifall han vill göra saker jag absolut inte vill.
 • Om han skämtar för mycket med mig och är aldrig seriös. Jag skämtar själv mycket och har kilovis med humor i bagaget, men om man skämtar så mycket, drar pranks bara för att se en reaktion? Då är det hej då direkt i princip. Och det gäller alla människor. Jag absolut hatar pranks! Inget kan göra mig mer förbannad ungefär.
 • Om han inte förstår min nuvarande situation, dels att jag bor med exet och allt vad det innebär, men också situationen gällande utbrändhetssymtom och långtidsarbetslöshet + sjukdomar som drabbat mig. Jag är inte som andra och orkar inte mycket, och numera orkar jag ännu mindre än vanligt, så när man då ber om att “ta det lite lugnt”, så vill man att den andra parten lyssnar och förstår. Inte fortsätter trycka på ens trigger knappar bara för att det är kul.
 • Om han lovar “guld och gröna skogar”, för att hela tiden ändra sig, skjuta upp saker, luras och aldrig förstå varför det är jobbigt för mig.
 • Om han har ekonomiska problem, exempelvis spelar bort alla pengar, köper onödigt dyra prylar fast han inte har råd med det, sparar inte pengar, äter ute för ofta etc. Sunt förnuft med pengarna, tack!
 • Om han använder den där skitäckliga, vidriga men otroligt populära parfymen som fan alla män dränker sig i nuförtiden. Osäker på vilken det är, men det luktar inte gott. Brända kemikalier skulle jag nog vilja påstå. En del säger att det är Hugo Boss, men det kan vara vilken parfym som helst.

Det finns nog tusen saker till på den där listan, men det där är nog de viktigaste. Jag är extremt kräsen numera och jag skiter fullständigt i att jag är det. Jag har all rätt i världen och jag är som sagt hellre singel för evigt än dras med extrema deal breakers bara för att jag “måste ha någon”. För så är det inte.

Det jag vill ha är supersimpelt. Jag vill ha en egen bostad. Jag vill ha tillräckligt med pengar som täcker utgifterna för att bo i den bostaden och jag vill dela mitt resterande liv med en Grand Danois vid min sida. Och Majken så klart, så länge hon lever. Sen vill jag ha ett jobb som funkar, där jag utvecklas och trivs och tjänar rimligt. En pojkvän, särbo eller sambo, eller man jag är gift med ingår inte i min framtidsbild och återigen måste jag banka in det i min tröga, tjocka skalle.

Jag har precis varit med om en händelse, som jag till stor del tänker hålla till mig själv, av respekt för den andre parten. Jag kan i alla fall säga att jag lärde mig mycket om mig själv igen, eller ja – jag fick det bekräftat att oavsett hur bra det kan verka med en relation i början, så finns alltid möjligheten att det är mer fel än rätt att gå vidare. Jag är inne i en jättestor reflektionsperiod för tillfället och har varit det i över ett år och kommit fram till mycket. Nästan allt av det är så omtumlande att det förmodligen kommer göra att mitt liv vänds upp och ner inom en relativt snar framtid om allt går som det ska. Därför är det jätteviktigt för mig nu att inte bli mer utbränd än jag redan är på väg att bli. Jag måste vända trenden, bryta mönster och ändra på dåliga vanor. För att lyckas med det måste energitjuvar bort. Problem som är skitsaker måste väck och relationer som inte är bra för mig ska också ut ur mitt liv. Det går inte att gå vidare annars.

Och jag vill framförallt att alla “potentiella pojkvänner” ska förstå det.

Gör som 74 andra, prenumerera du med.

Jag älskar kommentarer, så lämna snälla och hjälpsamma sådana så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d