Precis som rutiner, avskyr jag egentligen repetitioner...

Dagligt skrivförslag
Vilken bok kan du läsa om och om igen?

Dagens fråga är också lite komisk, och likaså har den ett väldigt kort svar som jag tänker utöka med andra tankar som frågan får mig att tänka på. Svaret i alla fall på frågan är alla Narnia böcker. Ja, så är det. Jag är 40+ men älskar Narnia fortfarande, fast jag inte är ett dugg religiös. Jag har läst alla böcker ett flertal gånger, men oftast ser jag ju de avsnitt som gjordes av BBC på 80-talet, då de följer böckerna fantastiskt bra. Det är bara tråkigt att inte alla böcker var med. Slutet dock på Narnia kunde iofs vara bättre. Jag ska inte avslöja det, men jag gillar det inte. Alla andra böcker och allt fram till slutet på sista boken är fantastiskt bra, men inte slutet. Jag antar dock att slutet är logiskt, men för att vara en bokserie riktad till barn, eller unga tonåringar så tycker jag inte om det alls. Netflix ryktas ju göra en TV serie på ALLA böcker också, så jag hoppas det blir verklighet och att om det blir det – att de framförallt följer böckerna och skiter i att lägga till saker bara för att göra det mer intressant.

Nu pratar vi om andra saker istället.

Jag gillar inte att göra samma sak hela tiden.

Jag har nämnt innan att jag lever ett fruktansvärt enformigt liv, och mitt tråkiga lilla enformiga liv blir bara ännu mer inrutat och “tråkigare”. Hur det har blivit så är av rent naturliga orsaker. För det första så har jag tröttnat på mycket. Jag är inte så intresserad längre av att ständigt hitta på saker. Umgås med allt och alla så ofta som möjligt. Gå på pub, dricka alkohol, festa eller gå på middagsbjudningar minst en gång i veckan. Nope. Nog för att vissa av grejerna kan vara extremt trevliga, men numera är det absolut roligast att bara sitta hemma i den jättesköna soffan, spela spel på paddan och titta på tv serier och filmer jag älskar att titta på. Så enkelt är det. Och jag har inte druckit alkohol på väldigt många år nu. Jag klassar mig som nykterist sen säkert över 10 år tillbaka.

Jag är enformig och skittråkig för att jag har provat på det mesta nu. I alla fall kan jag tycka det. Och det borde vara ok att jag inte är ute på äventyr hela tiden med, men nåja… vissa tycker ju att det är nått fel på mig för att jag älskar att sitta hemma jämt. Vissa vill ju till och med kalla det funktionsnedsättning, men det tycker inte jag det är. Inte när man faktiskt har haft ett liv bakom sig där man ständigt hittat på saker och sen kommit fram till att “nej, jag trivs bäst hemma. Så då stannar jag hemma”. Sen har jag iofs alltid älskat att vara hemma oavsett var jag än bor ungefär, men har typ inte fått det, då det är “så jävla viktigt” att alltid hitta på saker. När jag var yngre så hade man orken, vännerna och möjligheterna, men idag kan jag verkligen säga nej. Det kunde jag inte alltid då.

Brist på pengar, eller fast jobb är också en orsak till mitt tråkiga liv.

Ja, så är det. Hade jag fått ett liv jag alltid velat, hade jag inte gått en dag arbetslös. Jag hade haft jobb sen jag tog examen från BTH, eller jobbat i butik eller restaurang från dagen jag slutade gymnasiet. Jag hade tjänat pengar, jobbat heltid med mera. Framförallt hade jag haft Grand Danois, om bara ekonomin hade tillåtit det. Med vovve kommer det automatiskt ett mer aktivt liv, då vovven måste ut flera gånger om dagen. Det är bra att öva med hunden på möten med andra hundar och är man aktiv i hundvärlden finns det massvis av aktiviteter att göra.

Jag hade kanske tränat lydnad, agility, spår eller bara varit ute och iväg mer om jag redan hade haft minst en Grand Danois. I alla fall om man nu hade sett sig ett liv som inte blev som jag ville. Jag hade ju inte planerat att bara ha ett enda riktigt jobb bakom mig när jag är 40+. Spenderat större delen av mitt liv som fattig, arbetslös eller som studerande, ständigt drömmande om framtiden men att aldrig nå dit. Jag hade aldrig sett mig själv som inneboende med mitt ex när jag är över 40! Det är ju helt galet i sig, även om jag bor här av helt naturliga och bra anledningar.

Hade man alltså bara haft pengar, en fast och tillräckligt hög inkomst så hade jag ju förmodligen haft ett lite mer aktivt liv hela tiden. Promenader vare sig jag vill eller inte för att vovven behöver det etc. Jag hade idag haft min egen bostad, ätit som jag vill 100% av tiden förhoppningsvis och gjort saker jag tycker är roliga. Hade jag och Henrik aldrig gjort slut vet jag inte heller vart vi hade varit idag, men livet hade varit enklare om jag bara haft en högre och fast inkomst. Den saken är klar!

Vad menar jag mer repetitioner då?

Ja, trots att jag lever ett så otroligt enformigt och tråkigt liv idag så behöver inte det betyda att jag njuter av att allt är så enformigt. Jag gillar dock att ha ett “tråkigt” liv idag, men allt är inte guld och gröna skogar. Nått jag absolut avskyr hos mig själv är att jag har så svårt att hitta nya samtalsämnen exempelvis, eller andra saker att skriva om på bloggen, än min framtid och livet med Grand Danois. Jag vill prata och skriva om tusen olika saker, inte samma tre saker jämt och ständigt. Det om något är skitjobbigt och inget jag har valt själv. Det har bara blivit så, för att jag är utan jobb, utan egen bostad och därmed inte har friheten att bestämma 100% över allting i mitt liv. Därför tycker jag det är jättekul att WP har dessa dagliga frågor som inspirerar mig till att blogga oftare och förhoppningsvis skriva om andra saker än det gamla vanliga, även om det tenderar slinka in lite här och var ändå.

Jag gillar inte när livet blir för repeterande, förutsägbart med mera. Jag behöver mer variation. Jag behöver dagliga utmaningar egentligen för att hålla igång, men det är sällan man får såna. Jag får det dock nu på praktikplatsen eftersom det är nya plattformar att vänja sig vid etc och man får återgå till att lösa problem. Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommer på praktiken, då jag ändå oftast sitter själv med Google som min bästa vän, men det går faktiskt bra och det är jättekul.

Häromdagen såg jag dock en video på Youtube om repetitioner och mottot var att man ska finna glädje i repetitioner. Nedan kan du se den. Jag kan förstå det på ett sätt, för jag är ändå väldigt nöjd överlag med livet idag. Det är mysigt att sitta hemma mycket, se bra tv serier och filmer och äta gott så klart, även om jag ständigt längtar efter mer kontroll över min tillvaro. Och den där vovven 😍.

Vad tycker du om repetitioner? Är det nått du gillar, eller avskyr du det? Lämna en kommentar och meddela 😊

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".