Finns det något jag kan lämna efter mig om hundra år?

Dagligt skrivförslag
Om du kunde få något uppkallat efter dig, vad skulle det vara?

Dagens fråga är väldigt speciell och ger mig en anledning att skriva om något jag tror att jag aldrig nämnt på bloggen någonsin. Det finns lite saker jag skulle vilja ha uppkallat efter mig, men efter år av felaktiga beslut och ett enformigt liv så är det ändå extremt osannolikt att jag får något uppkallat efter mig.

Mitt liv som skånebo trodde jag skulle påverka hela världen…

Ja, lite sant faktiskt. Jag har velat bo i Skåne i många år och förutom åren i Växjö och Blekinge så har jag bott i Skåne i typ 14 år kanske nu. Absolut bäst har jag trivts där jag bor nu, någonstans i Malmö i vad jag tycker är absolut bästa läget i hela stan, men många hade aldrig hållit med mig där 😂.

I alla fall, innan jag flyttade hit och under de tidiga åren jag bodde i Skåne, på Österlen så drömde jag om att få ett av Pågatågen döpt efter mig. Jag har liksom haft nån slags vision att jag ska göra Skåne bättre, eller Malmö bättre etc. Nu efter då många år där inga visioner någonsin blir som jag vill och en insikt i att jag vet mer vad jag är intresserad av att ha, så är ett pågatåg som heter Anna-Maria Eriksson en jävligt korkad dröm faktiskt.

Det jag drömmer om, som alla stadiga läsare känner till är att bo i en nybyggd Boklok bostadsrätt någonstans i Skåne tillsammans med en Grand Danois, min katt Majken och jobba hemifrån som webbutvecklare. Tjäna tillräckligt mycket så man blir amorteringsfri inom max 10-15 år och bara ha det allmänt harmoniskt. Inte lätt att påverka allas liv i Skåne eller Malmö då så man får ett pågatåg döpt efter en, eller hur? Men det gör inget faktiskt. Inte längre.

Så länge jag får det jag kämpar för skiter jag i det där pågatåget faktiskt, men det vore ju nice om jag lyckas göra något för att förbättra livet för personer som bor i Skåne så att efter jag inte finns längre så blir jag ihågkommen för att jag gjorde nått riktigt bra för de skånska personerna här.

Det vore väldigt trevligt tycker jag.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".