Det är väldigt få rutiner jag faktiskt har…

Dagligt skrivförslag
Vilka är dina morgonritualer? Hur ser den första timmen av din dag ut?

Dagens fråga undrar hur min morgon ser ut. I vanliga fall är den så att jag kliver upp direkt när alarmet går, för mobilen är uppe i en hylla så jag måste ställa mig upp för att stänga av alarmet. Sen kollar jag oftast mobilen och läser mail, kollar notifikationer etc. Efter det går jag ut, öppnar dörren till rumskompisens rum och checkar läget. Sen fyller jag på våra mega-muggar med nått att dricka, ger katten mat. Efter det sätter jag oftast klockan på laddning, då jag nästan alltid sover med den på nätterna. Sen blir det frukost och jag spelar en stund på paddan, kollar sociala medier ifall jag kommer ihåg och en riktigt bra dag har jag börjat jobba inom en timme efter att jag klivit upp, men det varierar.

Det är så min dag brukar se ut, i alla fall första timmen, men innan vi avslutar inlägget vill jag prata lite om rutiner, då jag kom på att det har jag inte riktigt skrivit om på bloggen.

Att bygga rutiner är mer eller mindre omöjligt för mig.

Och jag har ingen aning om varför. Det är väldigt få rutiner jag försöker göra som faktiskt stannar kvar. Två jag kommer på direkt är min “morgonrutin”, som jag då nämnde ovan och att jag brukar fylla och/eller tömma diskmaskinen när vi lagar middag, men annars så känns det som om att jag har inga andra rutiner, och på ett vis är det jättebra och på andra sätt är det skitdåligt.

På ett sätt tror jag att bygga rutiner, att det inte funkar är för att jag inte gillar rutiner. Jag gillar egentligen inte när saker blir förutsägbara. Det blir väldigt snabbt otroligt tråkigt då. Jag behöver lite mer variation. Jag lever liksom ett väldigt enformigt liv redan och jag behöver inte ha det ännu mera enformigt. Å andra sidan hade det varit fantastiskt bra att ha fasta rutiner. Till exempel. Varje dag kl 10 säger vi, dammsuger jag hela lägenheten. Varje söndag städar jag badrummet. Varje helg tvättar jag kläderna och varannan vecka sängkläder etc. Nu sker allting vid behov. Vi har i den här bostaden en robotdammsugare som sköter dammsugningen åt oss. Vi äter middag när vi är hungriga och städar när vi känner för det. Självklart försöker man ju hålla det rent, snyggt och fräscht men det kan absolut bli bättre även där.

Om man ska tjata lite mer om framtiden då…

Jag har på sistone fått en till bild i huvudet av hur livet i min framtida bostad kan se ut, om jag själv får bestämma lite. Då ingår faktiskt lite mer “rutiner”. Innan hade jag tanken att jag skulle köpa en robot dammsugare för att slippa göra det varje dag, men å andra sidan letar jag också efter sätt att hålla mig mer aktiv även sen. Då hade det faktiskt varit bättre att dammsuga själv. Hade jag haft veckorutiner som gör att jag dammsuger typ 5 dagar i veckan och städar/håller rent efter mig så hade det inneburit att jag hade varit mer aktiv och det hade ju bara varit bra egentligen. Jag är en rejäl soffpotatis, men jag arbetar långsamt i min egen takt (och efter väder) för att bli mer aktiv och det går jättebra. Förra veckan som gick stängde jag mina motionsringar varje dag, så minst 30 minuters motion fick jag då. Jag snittade till och med på 56 minuter per dag om man ska vara sån, då det blev lite rejäla långpromenader över helgen. Mitt mål är ju också att gå på en promenad minst 5 gånger i veckan på minst en timme. En vacker dag får man väl äntligen den där vovven och då måste man ut oavsett väder och oavsett hur man än mår. Förhoppningsvis kan jag lära mig bygga rutiner tills dess som funkar och då kanske jag håller mig smal, hälsosam och frisk på köpet? Man vet aldrig men man kan ju hoppas.

Hur bygger du rutiner? Tvingar du dig själv, eller har du andra knep? Lämna en kommentar nedan och berätta!

Gör som 74 andra, prenumerera du med.

Jag älskar kommentarer, så lämna snälla och hjälpsamma sådana så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d