Nyheter kring medlemskap och annat bloggtjafs

intresseklubben antecknar Jun 12, 2023

För den som bryr sig om hur min blogg funkar, så läs vidare. Är du inte intresserad, så är det här ytterligare ett till inlägg om medlemsskap, betala för att läsa (eller inte) och annat allmänt tjafs som de flesta brukar skita i.

Häromdagen frågade jag en bekant på FB som länge gillat mina blogginlägg ifall hen vill bli medlem. personen nöjde sig väl med att bara följa bloggen på min FB sida istället, och det går absolut lika bra det! Dock vägrar personen betala, och det förstår jag. Det tycker inte jag heller man ska behöva göra för att läsa en sån här simpel blogg som inte handlar om något särskilt generellt.

Eller nån annan blogg heller för den delen. Det var därför jag innan satte mitt "pris" eller vad man ska säga till 12 kr och 50 öre i månaden, bara för att det är det lägsta jag kunde. Nån månad in i bloggandet är det bara nära vänner på FB som signat upp till att bli medlemmar, förutom den där okända personen som inte visar någon hänsyn mot mig eller mina läsare.

Ingen har visat intresse för att sponsra mig med några kronor i månaden. Och det är helt ok - ska jag tillägga! Igår tog jag faktiskt bort möjligheten att kunna betala, dels p.g.a. ointresset, men också för att min bekantas kommentar fick mig att tänka. Det är ju viktigare för mig med engagerade läsare som bryr sig, vill läsa och kommentera snällt, ge råd etc. Inte att jag ska tjäna 20 kr i månaden på att två personer eventuellt betalar för att jag skriver om vad fan jag vill när jag vill. Nej. Här vinner engagemang över pengar. Dessa kronor vill jag egentligen hellre tjäna in mer på att jobba som webbutvecklare istället. Det känns mer lagligt om något även om det är fullt lagligt att tjäna pengar på fritidsintressen.

Ok, jag ger mig - jag öppnar upp för medlemskap igen.

Igår gjorde jag nått rätt korkat, och hotade om polisanmälan. Det skulle jag inte ha gjort, även om den här personens beteende mot mig är oerhört frustrerande. Snälla, låt mig vara liksom... Jag orkar inte. Formuläret är krångligt och stoppar ändå inte dennes försök att trakassera mig så ok då. Från och med nu är det öppet igen för vem som helst att skapa konto, så välkommen alla snälla personer som vill mig väl ❤️.

Dock hoppas jag att alla som skapar konton VISAR HÄNSYN mot mig och andra läsare. Sånt är så otroligt viktigt idag när vi har så mycket problem generellt på internet med trollande, trakasserier med mera. Personen verkar ju inte inse hur mycket skada denne gör mot mig och andra som denne kanske utsätter andra för. Om du vill lära dig hur personer kan lida av folks beteende online, särskilt kvinnor, så kolla den här dokumentären på SVT:

“Vi ska skära upp din f***a” - Brotten i gamingvärlden
Sexhotad, stalkad och swattad - välkommen till världens största gamingplats Twitch. I Edits dokumentär vittnar några av Sveriges största kvinnliga streamers om brott och trakasserier de utsätts för dagligen online - men även i den verkliga världen. De är kritiska mot polisens och den Amazonägda gami…

Dokumentären ovan handlar om svenska tjejer som är så kallade gamers och streamar sina spel på Twitch. De blir konstant utsatta för hot, och får höra elaka saker. Vissa personer som betett sig så här mot de här tjejerna har till och med stått utanför deras hem och agerat hotfullt så att tjejerna har fått flytta från sin bostad. Det är inte ok! Och det är heller inte ok att göra så mot någon som inte streamar. Det är inte ok beteende att visa mot någon oavsett anledning. Man gör bara inte så! Oavsett förutsättningar eller vem man än är. Säger man nej, är det nej. Det gäller även okända personer som skapar anonyma konton på bloggar och lämnar kommentarer bara för att jävlas. Det är inte ok! Så jag ber den här personen snällt nu att låta mig vara och få blogga ifred.

Nu ska jag visa hur du inte missar något på FB ifall du inte har någon lust att bli medlem!

Man kan få notifikationer från sidor man följer på Facebook. Visste du det? Du kan slå igång det även för min FB sida jag har för mina bloggar. Så här gör du.

Steg 1

Gå in på min FB sida, I huvudet på en Grand Danois galning. Du kan söka efter den om du inte har direktlänk. Tryck på gilla, även om du redan gillat sidan. Då får du upp det här:

Här kan du ställa in hur mycket du vill se av min sida i flödet. Standard innebär att den finns, men syns inte direkt (i vanliga fall). Men du lär se den precis som du ser inlägg från andra sidor och vänner du följer. Jag rekommenderar dock att du klickar i "Favoriter", för då blir sidan prioriterad.

Tryck sedan på Innehåll under aviseringar så får du upp den här bilden:

Här kan du välja om du vill ha alla uppdateringar, upp till 5 aviseringar per dag, bara få höjdpunkter under veckan eller inga alls. Jag föreslår standard, eftersom jag sällan postar inlägg mer än några gånger i veckan max. Då får du notifikationer så fort jag har skrivit något nytt, eller delat en länk till ett nytt inlägg. Du kan också ställa in hur du vill se videos eller livestreams, men då jag i princip aldrig laddar upp videos på FB så är det inte aktuellt i nuläget.

Ja, nu får vi se vad som händer i fortsättningen här. Jag har själv tyckt att ha ett formulär för mina vänner att fylla i är lite frustrerande så på ett sätt är det skönt att det är borta nu. Du går fortfarande in på samma sida dock, även om prenumerationsknappen finns lite överallt.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".