Det här med ett enformigt liv…

Jag har alltid haft ett rätt så tråkigt liv, men på senare år desto äldre man blivit ju mer tråkigt har det blivit. Men det är också något jag trivs med. Det enda som är negativt med att ha ett tråkigt liv är att det händer inte så mycket och därmed blir samtalsämnen också enformiga.

Vilka aktiviteter tar alldeles för mycket tid för dig?

Gårdagens fråga från WordPress är den som står ovan. Svaren där är enkla. Mitt spelande på paddan, alla filmer och serier man älskar att titta på, mitt bloggande men framförallt mina tankar och längtan efter min framtid tar alldeles för mycket tid. Men det är ok. Lite frustrerande så klart då jag nämnt rätt så ofta att jag hade gärna gjort annat med min tid.

Jag hade ju gärna önskat att jag lagt mer tid på programmering i form av hobby projekt, läst mer böcker istället för se tv serier och filmer. Jag hade velat städa mer och haft ordning i hemmet. Det är inte så rörigt här, men bättre kan det alltid bli. Jag hade velat få in en rutin där jag kör så kallat meal prepping en eller ett par gånger i veckan så man kan fixa middag och lunch på ett par minuter istället för att ”lata sig” med färdiga pizzor eller feta nudlar. Med det menar jag att nudlar är gott men det är små portioner med högt kalori innehåll pga oljan som är i nudlarna. Jag hade exempelvis då bytt ut det mot andra sorter där jag gör min egen soppa och har andra grönsaker i så det blir mer näringsrikt och jag får mer kontroll över innehållet. Men det är svårt när man är lat. Och äggfria nudlar är jättesvåra att hitta också, särskilt såna baserade på vete. Glasnudlar och risnudlar är jag inte superglad i heller.

Mer motion, tack!

En stor grej jag hoppas blir verklighet under 2023 och en bestående vana är mer motion i vardagen. Mitt mål är att ta en promenad på minst en timme minst 5 dagar i veckan. Det hänger ofta på vädret gör att det ska bli av och i vårt kalla land är det antingen snö, ösregn eller 25 grader varmt så det är inte så lätt att hitta perfekt promenad väder. Å andra sidan är jag kass på att klä mig efter väder med men jag börjar sakta bli bättre på det. Sen spelar det ingen roll heller att jag svettas som en tok oavsett hur jag klär mig och sedan blir nerkyld så jag måste ta en varm dusch en stund efteråt. Men det har med fibromyalgin att göra skulle jag tro. Eller “övervikten”. Enligt mig själv väger jag typ 15-17 kilo för mycket som jag vill ska försvinna, men det händer liksom aldrig. Så fort man går ner nått går man upp allt igen när typ vintern kommer. Jag svettades inte så mycket lär jag hade ett BMI på 20 eller mindre men nu svettas jag så fort jag gör något och det är skitjobbigt. Men jag är van. Jag hoppas dock att jag kan få bukt med svettningarna till sist och allt annat.

Finns det något du spenderar för mycket tid på och vad hade du velat ersätta den tiden med? Lämna en kommentar, vet ja!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".