Tummen upp för tiden på praktikplatsen. Jag har ett par tunna "handskar" på mig för att undvika handsvett.

Sista veckan på praktiken är inledd...

Tiden går fort när man har roligt, eller hur var det nu? 🤔😂. Jag har lärt mig mycket, blivit mer självgående etc och det är verkligen jätteroligt!

Vad tar jag med mig mest från den här erfarenheten?

Jadu, det är frågan. Det är nog allting. Att jag blivit mer självgående är nog den mest fantastiska punkten. Hade någon sagt till mig för ett år sen att "om ett år är du mer självgående än vad du kan tro, och det har du blivit i princip på egen hand", så hade jag aldrig trott dem. Men det är ett faktum nu. Jag är mer självgående. Tack vare codeabbey uppgifterna jag gjort, som nu är över 40 stycken! Kursen i datastrukturer och algoritmer som jag tog förra våren har också hjälpt. Sen självklart är det ju bara att ha fått en chans. Jag hittade en arbetsgivare som tror på mig, som vill anställa och som i princip har planerat inför det under hela tiden jag varit på praktiken. Planen var att jag skulle börja som konsult, men så hann ju ett annat företag komma före 😂 😎😁. Jag väntar fortfarande på besked om hur det kommer ske med detaljer och kontraktskrivning, men det borde komma snart i alla fall.

Frågan är vad framtiden har att erbjuda också

Ja, det vet man ju inte. Jag hoppas ju på att sommarjobbet blir av på det här företaget som tänker anställa mig till hösten. De är villiga att prova har dem sagt, men vi får se. Jag bara hoppas mest som vanligt på att allt löser sig och att det funkar när man väl är igång. Det finns mycket att längta efter till September i alla fall.

I september händer åtminstone 2 roliga saker, om allt går som det ska d.v.s.

Ja, det enda är ju att jag blir heltidsanställd till den lönen jag begärt och det andra är potentiellt en ny mobiltelefon. Frågan är om det blir en iPhone 15 eller en iPhone 15 Pro. Jag har typ hela tiden sagt att det ska bli en Pro modell, men kommer det en hot pink variant med alla godsaker som kom till iPhone 14 Pro modellerna så kanske det räcker gott och väl med en vanlig 15. Hänger ju på priserna också så klart och ifall jag anser mig ha råd. Det kanske är lite meningslöst att uppgradera i år, men jag kanske gör som jag gjorde när jag köpte min 11, att det dröjer till jul eller till efter årsskiftet innan man slår på. I så fall har jag haft min 11 i 4 år, om jag väntar till Januari 20204. Skiter jag i ny telefon i höst, så gör jag det. Det är inte 100% bestämt, men jag ser fram emot en uppgradering, även om den är lite tidig. Men planen är ju också att den mobilen jag köper ska vara i minst lika lång tid som jag haft min 11, men vi får se. Eftersom man med största sannolikhet kommer ha en hög inkomst rullande in varje månad, så kanske man bara vill spara sina pengar och se dem växa istället 😍🤞.

Känslan som lär komma av att ha en heltidslön återkommande på kontot är ju mer än härligt och fantastiskt 🤤

Får jag lönen jag bett om, vilket är sant i så fall. Ja, då blir det ett schysst liv man lever sen. Särskilt om jag kan stanna kvar hos Henrik tills jag köper drömbostaden. Det bästa ekonomiskt är absolut att göra så, helt klart. Vi får se vad det blir.

Ta inte ut segern i förskott, Anna - Maria! Kontraktet är inte påskrivet ännu...

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".