Nu jäklar, kanske det händer grejer?!

Ja, det är kanske lite tidigt att börja skriva om det här, men jag kan inte hejda mig. Det gäller min framtid som system/webbutvecklare och det har hänt otroligt spännande saker senaste veckan som jag bara måste berätta om. Då kör vi!

Jag har fått ett arbetsprov – som jag typ får betalt för.

LinkedIn är en fantastisk plattform om man antingen jobbar eller letar nytt. En kommentar på ett inlägg kan förändra hela livet. Det har hänt mig flera gånger, och särskilt nu. Jag skrev en kommentar på en bekant i nätverket och efterfrågade en sak. Då kontaktade författaren till inlägget mig och hade världens idé. De vill anlita mig, en ”oerfaren och nyexaminerad” junior webbutvecklare till att göra en komponent på deras hemsida. Först pratades det om lite ersättning, men sen blev det mer prat om arbetsprov. Dock blir det en mix av det hela, så jag ska få betalt i någon form, men det är osäkert hur mycket och hur vi löser det. Allt är ju liksom bättre än min urusla nuvarande inkomst. På två veckors jobb hade jag tjänat ihop mer än vad jag får på en hel månad på mitt aktivitetsstöd, beroende på vad lönen är, så klart. I bästa fall hade jag dubblat min nettoinkomst.

Om de blir nöjda med resultatet blir det dels något för mig att stoppa i CV:et och skryta om, men det kan förhoppningsvis leda till anställning hos dem, eller något annat bolag som ser vad jag då har gjort. Det är ju alltid bra att ha gjort projekt istället för ingenting, och jag har ju mest bara fokuserat på datastrukturer och algoritmer på sistone. Det är också bra och det har ökat min kompetens nått så otroligt, men det bästa hade varit om jag både hade gjort det + haft ett flertal projekt i bagaget. Dock som vi känner till är jag skitduktig på att starta projekt och ha massvis med idéer. Sen en bit in efter man påbörjat det så fortsätter jag inte och det är inte så kul. Det är något jag vill ändra på, men jag har kommit fram till att jag behöver en push för att lyckas. Typ såsom det här – att ett annat bolag, som potentiellt vill/kan anställa mig inom kort ger mig en uppgift där jag får lösa problemen själv. Det har varit tufft att hitta nått sånt sen examen, och mina skolprojekt är lite gamla nu.

Jag har också haft fler intervjuer med fler företag.

Totalt, inklusive det jag precis berättade om så har jag haft intervjuer med 4 olika företag senaste 2 veckorna. 3 av dem kan mycket väl leda till jobb. Det var längesen jag var så här nära nu. 2 av dessa 4 intervjuer lär nog dock gå lite sådär. Jag ska inte gå in för djupt, men jag var med om en väldigt udda händelse med ett av dem, och den andra intervjun gick sådär för de behövde en fullstackutvecklare som hade mer senioritet bakom sig och absolut fler projekt, så jag skulle bli väldigt förvånad ifall de väljer att gå vidare med mig. Jag väntar också som vanligt på återkoppling med ett av företagen. De sa att de skulle återkomma inom 2 veckor, men nu har det gått mer än så. Jag har kontaktat dem och hör de inte av sig i nästa vecka, lär jag höra av mig igen.

Så himla kul i alla fall att det börjar vända uppåt!

Både med intervjuer och möjligheter. Med projektet jag ska få betalt för så tjuvstartade jag lite efter första riktiga intervjun, men idag har jag påbörjat det på riktigt. Förhoppningsvis blir det en av de bästa applikationerna jag har kodat ihop sen skolan. Och sen jobb på heltid, för resten av mitt liv eller nått…

Gör som 74 andra, prenumerera du med.

Jag älskar kommentarer, så lämna snälla och hjälpsamma sådana så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d