Jobba gratis? Fan heller… Eller?

Dagligt skrivförslag
Vilket jobb skulle du göra gratis?

Sicken rolig fråga! Den här måste jag svara på.

Första tanken är ju absolut inget alls…

Men sen kom jag ju på att fan. Jag jobbar ju redan gratis. Jag har ju min praktikplats där jag inte får ekonomisk ersättning i form av lön. Visst, har man tur blir man anställd senare i år. Antingen av de jag har praktiken hos eller hos nån annan, men ändå. Jag “jobbar” gratis idag. Orsaken är ju simpel. De har inte råd att anställa idag, men ville ge mig en chans, då de såg nått hos mig. Något många arbetsgivare har sett, men de har tvingats säga nej av många olika anledningar. Oftast är den vanliga repligen, “brist på erfarenhet” eller “kunderna säger nej”. Men de som nu har mig på praktikplats som praktikant, well duh, de är väldigt nöjda med mig och vill anställa mig så fort pengarna rullar in och det är jättekul. Sen får vi se om det blir av. Dock är det ju så att jag i längden inte vill göra det här jobbet gratis. Nej, det är bara en kort period tills att jag blir anställd som webbutvecklare. Jag ska ha lön för det här jobbet, den saken är klar! En vacker dag så…

Programmering är mitt kall.

Ja, så är det. Det finns inget annat yrke jag kan tänka mig att jobba med egentligen. Jag vill sitta och koda. Varje dag mellan måndag och fredag. 8 timmar om dagen, 40 timmar i veckan. Det är mitt mål. Eller kanske jobba 6-7 timmar men till en normal heltidslön, men först måste man ju komma igång. I dagsläget är jag ju på 4 timmar per dag, 20 timmar i veckan, alltså 50% på praktikplatsen och det är jätteskönt. Dock sen jag började officiellt med dem så har jag haft så roligt om dagarna så jag har ofta kommit upp i 6-7 timmar, så det har lett till att jag kunnat flexa ut lite då och då, men det är skönt att jag orkar mer än jag trodde. P.g.a. att jag orkar lite mer nu så börjar jag känna mig bättre med när det gäller utbrändhetssymptomen jag kämpar med av och till sen arbetslösheten började för snart två år sen. Det är jätteskönt och jag hoppas jag kan återhämta mig så mycket som möjligt i framtiden. Eller ja, inom kort så jag orkar heltid senare i år och slipper känna mig så “derpiderp” 17 gånger i veckan som det varit nu alldeles för länge. Nog för att jag är en knäppgök, men sen i somras så har det varit för mycket och det är inte kul alls.

Mer aktivitet hjälper nog också mot det mesta.

Jag har ju börjar bli mer aktiv och jag känner att det hjälper mot mycket. Det gör mig tröttare, men också piggare på ett vis. Konstigt nog har min fibrovärk blivit bättre sen jag började bli mer aktiv också vilket är jätteskönt. Jag trodde ju aldrig att motion skulle hjälpa men det gör det. Sen hjälper ett mer aktivt liv mig att hålla vikten, kanske gå ner lite, sakta men stadigt. Jag har typ slutat fokusera på maten och istället valt att fokusera på att bli mer aktiv istället. En sak i taget, eller nått sånt och det funkar. Så länge vädret tillåter. Tids nog som sagt ska jag bli bättre på att gå ut även när det regnar, snöar eller är när det är väldigt varmt. Senaste veckorna har jag motionerat i minst en halvtimme per dag vilket är fantastiskt!

Har du något jobb du kan tänka dig göra gratis? Eller tips på hur du håller dig aktiv? Lämna en kommentar!

Gör som 74 andra, prenumerera du med.

Jag älskar kommentarer, så lämna snälla och hjälpsamma sådana så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d