I julklapp får jag en iPhone 15 Pro - men bara om jobbet kommer i tid.

Apple Sep 13, 2023

Vi kan snacka lite mer tellifön och sammanfatta gårdagens iPhone event som Apple hade. Missade du det, delar jag videon med hela eventet längre ner. Jag kan lätt säga direkt att oavsett om man uppgraderar till en vanlig iPhone 15 eller en 15 Pro så är det en massiv uppgradering, men bara så klart om man har en iPhone 12 eller tidigare modeller skulle jag tro. För min 11 är det en otrolig uppgradering - om det nu bara blir av d.v.s.

iPhone 15 var så häftig, att man knappt trodde Pro modellerna är värt uppgradering.

När jag såg eventet igår och de visade upp den vanliga iPhone 15 så blev jag riktigt, riktigt köpsugen. Snacka om uppgradering! 😍🤤🤑. Det enda som var lite tråkigt var att det kom ingen chockrosa telefon som jag ville ha. Det blev bebisrosa istället, men dock jävligt snygg färg faktiskt.

De officiella färgerna för iPhone 15, svart, ljusblå, ljusgrön, ljusgul och bebisrosa. Väldigt matta färger, men otroligt snygga ändå.

Hade man bara köpt en iPhone 15 i höst, är jag lite smått osäker på om jag skulle köpa den bebisrosa färgen. Förmodligen hade jag varit supertråkig och köpt den svarta. Orsaken är ju mest för att jag gillar inte bebisrosa och jag kommer ha ett skal på telefonen oavsett. Då spelar färgen mindre roll. Hade det kommit en chockrosa färg så hade jag förmodligen köpt ett genomskinligt skal och satt lite reklam för bloggen istället, såsom jag gjorde innan med min 11 och min iPhone Xr som jag hade innan elvan.

Kameran på iPhone 15 är mer än duglig.

Ja, det är just att den förbättrade kameran på 48 MP som gör att uppgraderingen blir så massiv, förutom USB-C så klart. Cinematic mode, som är min absoluta favoritgrej på de senare iPhone modellerna har ju också förbättrats, även om de inte pratade om det på scenen. Man får ju också Dynamic Island! Den tycker jag är jättehäftig. Den ersätter "läppen" på iPhone 13 och tidigare modeller och kom förra året till iPhone 14 Pro. Nu finns den alltså på alla telefoner i 15 serien. Skärmen är också betydligt ljusare, upp till 2000 nits utomhus. Min 11 går bara till 625 och ute ser jag typ inte ett skit i solsken, så jag hade kunnat uppgradera bara för skärmstyrkan om jag är helt ärlig. Särskilt nu när man är mer aktiv än jag tidigare varit och jag är ute och promenerar nästan dagligen.

Porträttläge överlag har också förbättrats markant, och nu kan man ta ett vanligt foto och senare göra om det till ett porträttfoto ifall man glömt att välja det läget sen innan. Skithäftigt! Man kan också, precis som med cinematic mode ändra fokus. Det ser jag fram emot att prova på min nästa telefon - även om det inte blir nån ny den här hösten i värsta fall.

Det släpptes också en ny Apple Watch, nr 9

Och den gjorde mig också rejält köpsugen. Jag är otroligt nöjd med min Apple Watch SE (första generationen), men jag har bestämt att nästa gång jag uppgraderar, vilket mest sannolikt blir nästa höst, när Apple Watch 10 kommer, så ska det inte bli en ny SE klocka, utan en 10 istället. Den mest häftiga funktionen med klockan som släpptes igår var double tap funktionen, vilket innebär att man inte behöver trycka på en knapp på klockans skärm, utan det räcker med att slå ihop tumme och pekfingret istället. Det hade underlättat enormt för mig, för de dagar då man satt ett alarm men är upptagen med händerna när man ska stänga av det. En annan cool grej är att Siri blivit snabbare och kan kolla mer saker, eftersom allt nu görs så kallat "on device". Min SE klocka är lite långsam och Siri tar 100 år på sig att regga något. Nu kommer det alltså gå mycket fortare att sätta alarm, timers, reminders etc. Nice! Det gillar vi! Även om jag mest sannolikt inte kommer uppgradera redan i höst. Det finns inte i min budget för en ny klocka. Sen har jag bara haft min SE i typ 2.5 år, lite drygt. Jag hade gärna velat ha den lite längre.

Men varför en iPhone 15 Pro och inte en vanlig då?

Jo, för att som jag skrev i mitt förra inlägg så är det inte lönt att köpa en bebisrosa telefon, så då kan jag likagärna köra på en Pro. Eftersom priserna är dem samma som förra året så innebär det att min budget håller. Jag har ju budgeterat för en Pro telefon i år för 15 000 kr, och får jag bara jobb i tid, så löser det sig utan konstigheter. Jag vill ju ha en mobil som håller många, många år och en Pro är alltid bäst i så fall enligt mig. Kameran är ju så klart ännu bättre på Pro modellen med och har man tur för en gångs skull så kanske man sitter här med egen lägenhet, vovve och (monster)lön samt bästa jobbet inom kort och då vill man ju använda telefonen mycket för att filma. Några coola saker som lär komma till användning med årets Pro modell är möjligheten att spela in direkt till en SSD och det är ju supercoolt. Jag funderar på att göra så, för det sparar ju upp utrymmet på telefonen. Särskilt om man vill filma i 4k, för det tar upp ännu mer utrymme än bara 1080p. Om inget annat får jag börja filma katten 😂.

Det gamla vanliga tjatet avslutar vi med.

Ge mig jobb! Anställ mig nu. Ge mig lön så jag kan spara undan till en ny telefon. Ge mig en jobbdator som är snabb, tyst och kall. Ge mig kollegor som hjälper mig bli en bättre utvecklare. Ge mig en möjlighet till en framtid fylld av hopp istället för en framtid av ren förtvivlan. Ge mig ett jobb som passar mig, där jag kan stanna i många, långa år tills jag är redo att stå på egna ben. Ge mig ett jobb som funkar med hund, så jag slipper oroa mig för det. Bonus - Ge mig ett jobb som har benefits och betalar ett gymkort och andra trevliga saker.

Kan jag få allt det där? Jag tycker jag har kämpat nog nu.

Och här kan du se gårdagens Apple Event via YouTube:

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".