Blir nästa iPhone riktigt rosa?

Apple Sep 12, 2023

Ja, det är frågan. Ikväll är det Apple event och det är dags för iPhone 15 att offentliggöras. Frågan är alltid hur mycket av ryktena som stämmer. Min plan har blivit att uppgradera från min iPhone 11 till en 15 eller 15 pro. Det hänger på färg och pris tror jag.

Äntligen kanske det blir schyssta färger på iPhone?!

Det har ryktats hela det här året sen iPhone 14 serien släpptes i höstas att det ska komma riktigt häftiga färger på mobilerna i år. Jag hoppas som fan på att det stämmer. Det enda som har fått mig att känna att "nu är det dags att uppgradera" har varit en hot pink/magenta färgad iPhone och bättre cinematic mode. Förra året förbättrades cinematic mode rejält, i alla fall för Pro modellerna, så det lär ju bli ännu bättre i år. Dock är ju Apple kända när det gäller färger att alltid ha tråkiga sådana. De kan vara snygga, absolut, men extremt dämpade.

Bild på de förväntade färgerna på iPhone 15, från vänster - svart, vit, röd, magenta/hot pink, turkos

Det ryktas också om att färgerna återigen kommer bli extremt dämpade, så nedan kan ni se ytterligare exempel på hur det kan bli. I så fall blir det skittråkigt år för färgerna.

Extremt bleka färger på 5 iPhones, ljusblå, ljusrosa, ljuslila, ljusgul och svart taget från vänster håll.

Färg och pris får bestämma vilken telefon det blir!

Ja, blir det en hot pink/magenta färgad iPhone 15 och den inte kostar mer än vad nuvarande 14 serien gör (ca 12000 kr har jag för mig) så lutar det mest åt en vanlig iPhone helt enkelt. Jag är ju så otroligt nöjd med min nuvarande iPhone 11, så jag behöver liksom inte en Pro på så vis. Mest beror det på att jag planerar ju att bo kvar hos Henrik ett bra jävla tag till ungefär, eftersom jag tjänar mest ekonomiskt på det, särskilt om jag äntligen får jobb och lönen jag förtjänar. Jag tjänar ju liksom in en hel hyra per månad jag bor här, eftersom jag har så låga utgifter och betalar väldigt låg hyra. Sen är det ju så att så länge jag bor här, blir det ingen Grand Danois heller, för jag behöver ha en egen bostad för det. Sen med tanke på hur bra kameran förbättras varje år, och särskilt cinematic mode så lär det funka finfint även om jag skaffar GD om typ 2-3 år med nästa iPhone jag skaffar.

Om färgerna däremot är väldigt dämpade, så kan jag likagärna köra på en iPhone 15 Pro, så länge priset inte skjuter i höjden. Som läget är nu har jag budgeterat för en Pro telefon på 15000 kr, och jag hoppas att mobilen inte blir dyrare än så. Det ryktas om att priserna kommer öka, vilket de säkert lär göra så klart. Främsta orsaken till det är för att det ryktas om att Apple kommer ta bort 128 GB alternativet och göra 256 GB storlek till nya standarden. För min del hade jag klarat mig magnigikt på 128 GB, för jag klarar mig fantastiskt redan på bara 64 GB, men lite mer storage är alltid bra eftersom jag planerar att filma och fota som en tok när vovven kommer. När det nu blir, kanske aldrig? Jag som har sån otur med att få mitt första jobb, liksom.

USB-C vore ju så klart trevligt...

Det ryktas också om USB-C eftersom EU kommer tvinga Apple att byta till det innan 2024 är slut. Själv gillar jag ju lightning porten, men jag har USB-C på min iPad Pro och det är riktigt nice. Paddan laddas från 30% upp till 100% på ungefär en timme så det är snabbt och bra. Det är nog det jag ser fram emot mest, snabbladdning. Inte för att jag så ofta är i behov av det, eftersom jag i normala fall laddar mobilen på natten trådlöst, men ibland händer det att jag glömmer det. Då är det bra att kunna ladda mobilen snabbt och säkert.

Slutsats

Ja, behöver jag ens skriva en sådan? Jag har ju redan kommit fram till vad det blir, så det ska bli spännande att se eventet och vilka rykten som stämmer och inte har stämt. Men ja, färgerna och priserna är ju det som fångar mitt intresse.

Och det mest självklara - det blir ingen telefon utan ett jobb inom programmering!

Ja, då har vi den delen ur vägen också. Jag tänker inte uppgradera så länge som jag är arbetslös. Risken finns att jag går utan jobb resten av mitt liv, och då blir det så. Sen finns möjligheten att jag får jobb här under hösten, helst heltid inom programmering där jag får lönen jag vill ha och andra bra saker. Får jag jobb i höst, blir det alltså en ny mobil förmodligen i julklapp till mig själv. Detta för att jag har inte jobb idag, och vet inte när det blir av + att om jag har tur och skriver på papper för anställning i typ Oktober, så har jag ett par månader på mig att spara ihop till en telefon. Jag utgår ifrån att jag inte får en jobbtelefon, för det mest vanliga i så fall är att jag inte får välja modell själv och jag vill inte ha två telefoner heller. Det mest realistiska är att jag får köpa min privata telefon själv, för egna ihopsparade pengar, och för att göra det ännu mer realistiskt så blir det då en julklapp istället för något som kommer om typ 2-3 veckor.

Det kan så klart ske att jag får mobilen om ett par veckor, men det är väldigt dumt och orealistiskt att tänka så, så därför låter jag bli. Jag har precis också varit med om en händelse som gör att jag absolut inte vill ta 15k eller vad en mobil nu kan kosta och betala en telefon direkt, utan blir det så att jag börjar spara så ska de pengarna läggas på ett annat konto så länge så det inte blir mer kaos i hjärnan än vad det redan är.

Den andra anledningen till varför mobilen primärt blir en julklapp är för att då innebär det att jag behållt min nuvarande iPhone 11 i typ 4 år och det känns bättre än 3.5 år. Det är ändå rekord med hur länge jag haft en och samma mobil och jag älskar den känslan, faktiskt. Mitt mål som jag nämnt så många gånger förr när jag pratat om detta är att nästa telefon ska också hålla typ 4 år, kanske mer. Därför är det också värt att lägga lite extra om så är fallet när det är dags.

Jag hade ju hoppats på att jag skulle ha fått jobb för längesen, redan sparat undan till kontantinsats, kanske haft min egen lägenhet vid det här laget etc, men ja. Mitt liv är ju inte så. Här får man aldrig det man vill ha, och får man det, så är det ändå inte rätt i alla fall. Jag suger på att göra bra val i livet, för jag gör alltid fel val. Jag kan räkna på en hand hur många bra saker jag har gjort i mina dagar och jag börjar sakta men säkert lära mig vad som är rätt val och vad som är fel. Valet av telefon, framtida bostad, jobb och Grand Danois kan både bli rätt men också extremt fel, men jag hoppas på att jag tar allt så sakta jag kan utan att ta första bästa som jag alltid annars gjort.

Men jag hoppas jag får en magenta färgad iPhone, ett heltidsjobb inom programmering och en hög och bra inkomst snart i alla fall.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".