Sommaren 2019 innehöll även lite gos med Gandalf och Gibson!

Möten med Grand Danois Aug 11, 2019

Jag har spenderat ungefär två veckor den här sommaren i Stocholm och Norrland, och nu har jag varit hemma från den resan i ungefär en vecka. Först var jag uppe i Norrland med familjen, och efter ungefär en vecka där så åkte vi tillbaka till Stockholm. Jag har skrivit mer om detta på min personliga blogg, så gå och läs dem där nu när de är offentliga.

Efter några dagar i 08-land så fick jag äntligen komma förbi kenneln och gosa med mina favoritkillar i hundvärlden. Jag lånade familjens bil och körde dit. Dock trodde jag först att jag hade kört fel, för det stod lite konstiga grejer på några skyltar, men jag hade kört rätt hela tiden. När jag kom fram så filmade jag min entré in på gården där Gandalf och Gibson kom och mötte mig.

Gibson är den svarta hanen, eller manteln i videon. Han är reggad som svart, fast han är mer mantel färgad. Han är idag 4 år gammal med 3 valpkullar bakom sig. Han är jättehög, superfin, lite smått vild och galen men supertrevlig och jättegosig. Precis som Gandalf! Den blåa hanen är ju Gandalf, som är min absoluta favoritkille. Det beror mest på att han alltid varit så himla lugn och snäll och älskar att gosa – precis som jag! Gibson har dock lugnat ner sig en hel del så han är inte lika vild längre. Han är dock lite rastlös och har svårt att ligga still, men han älskar att gosa med en i soffan och han ska alltid upp i fejset på mig också vilket jag älskar. Dock får man inga pussar från Gibson, han vill bara nosa och lukta hela tiden, men han är så go’ 😍. Jag märkte också att mitt klassiska sätt att berömma hundar på fungerar inte på Gibson. Det jag gör är att jag låter jätteglad när en hund gör något bra, men låter man för glad så blir Gibson exalterad så med honom får man vara lite lugnare. Jag tror nog att hade man mutat han med lite godis hade han blivit superlugn och fin på några dagar. Särskilt om man använt en klicker också!

Det var så kul att träffa dem igen, men jag blev lite ledsen när jag insåg att Gandalf, min absoluta favoritkille som bara älskar att gosa börjar bli väldigt gammal nu, fast han bara är 8 år. Det beror mest på hans gamla ryggskada dock och inte på något annat. I övrigt är han frisk som en nötkärna, precis som deras andra hundar. Som vanligt kunde han ligga i soffan i flera timmar och bara mysa och varje gång jag reste på mig så blev han så ledsen och ville att jag skulle komma tillbaka och gosa mera. Jag bara hoppas att det inte var sista gången jag fick träffa. Åtminstone en gång till hoppas jag på, men vi får se när det i så fall blir av.

Jag hoppas på så snart som möjligt, precis som alltid!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".