Planerade inköp | Kuranda hundsäng XXL

Förberedelser May 5, 2015

Det kanske är lite tidigt att börja skriva om saker jag vill köpa in till Anton när han väl är på gång in i mitt liv, men jag vill börja med det ändå för det är så viktigt för mig. Till att börja med så tänker jag alltså skriva om hundsäng och efter lite googlande och ett längre medlemsskap i de största FB grupperna om Grand Danois, så är mitt val av hundsäng rätt enkelt. Det ska bli en Kuranda.

Kuranda hundsäng XXL. På sängen ligger en gul Grand Danois med väldigt lite svart mask. Bilden är en länk.

En Kuranda är otroligt tålig och hållbar, vilket är precis orsaken till varför jag vill ha en sådan säng. Däremot ser den inte så bekväm ut, men den ska även vara tryckavlastande vilket är bra för grandisar, med tanke på deras risk för förhårdnader på armbågar etc. De är dyra men eftersom de är så hållbara så kan det mycket väl vara värt priset.

Väldigt lite plats för hundsäng bredvid min säng, men här ska han sova i alla fall! Max 1 meter i bredd skulle jag gissa att det är

 

Min plan är att köpa minst två stycken. En att ha i vardagsrummet och en i sovrummet, om den nu kan få plats i vårt pyttelilla sovrum på ynka 12 kvm? Anton får ju tyvärr inte vara i varken soffan eller sängen enligt min sambo, och det är en deal jag har gått med på för att underlätta för honom. Han vill ju inte att de stora tassarna med de gigantiska (tjocka) klorna skall riva sönder soffan, och i sängen så “får han inte plats”. Därför behövs det en extra säng, för han ska åtminstone sova i vårt sovrum när han blir min!

Här i vardagsrummet bredvid gigantiska skärmen skall hundsäng nummer två stå till Anton. Här finns utrymme så det räcker och blir över.

En kuranda kostar 1 875 kr om man köper den i aluminium och 1 075 kr om man köper den som är i plast. Jag vet ännu inte vilken det blir för min del för bägge har stora fördelar. Du hittar återförsäljaren på nätet här.

Har du en Kuranda? Vad är din erfarenhet och vilken hade du rekommenderat? Lämna gärna lite kommentarer och berätta!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".