Nya, tråkiga insikter om viktiga beslut om att skaffa Grand Danois

Förberedelser Jun 28, 2015

Jag har på min personliga blogg, I huvudet på en Grand Danois galning skrivit ett inlägg där jag har kommit till insikten att jag kört på för hårt om min plan att skaffa Grand Danois. Planen, eftersom jag nu fått en anställning året ut på 25% och att jag ska få hjälp att hitta något som fortsätter på 50% efter årsskiftet har varit att jag i den kommande kullen från min framtida uppfödare är att ta en valp därifrån. Orsaken till varför jag vill ha från denna kullen är pga de fantastiska linjerna och att det är mycket amerikanskt i dem. Fast oavsett vilket så är det fantastiska hundar som den här kenneln har, så jag går inte miste om något på så sätt. Det amerikanska och friska linjerna är dock extra lockande just nu och därför har jag kört på för hårt.

Problemet är att jag har inte ekonomin som krävs för att skaffa GD nu, även om jag får fortsatt jobb efter årsskiftet. Där jag arbetar idag, så är i stort sett allt projektbaserat och mycket är osäkert om man inte är delaktig i ett långt projekt som varar i flera år. Jag vill inte hamna i en situation där jag precis skaffat valp, eventuellt på foder (har haft samtal med uppfödaren om detta, men inget har någonsin varit bestämt!), för annars hade jag inte haft råd i nuläget, för min lön är för låg eftersom jag har en anställning på 25% istället för 50%. Pengarna jag vill spara undan räcker helt enkelt inte till allt jag vill ha. Jag måste välja men eftersom allt är så osäkert så väljer jag istället att skippa paniken, acceptera faktumet att jag får vänta på Anton ett tag till och när jag väl är redo, ja då har jag allt! Pengar undanstoppade, ett säkert jobb och pengar över till andra saker utöver livet med Grand Danois. Det har jag inte idag, och kommer nog inte ha på ett bra tag, även om jag får fortsatt jobb och allt går som planerat.

Nej, det ska till ett mirakel i form av en gigantisk lotterivinst, eller att vi säljer vår bostad (som ska strax ombildas) och vi flyttar till en billig hyresrätt istället där jag kan använda min del av vinsten för att bekosta ca 8-10 år med GD om alla pengar dedikeras för det, om min dröm om Grand Danois ska bli sann till denna kommande kullen, men det är inget jag räknar med.

Vill ni läsa mer om hur jag resonerat kring det här, så läs inlägget på min personliga blogg här.

I övrigt önskar jag er en skön sommar. Jag kommer självfallet fortsätta blogga om Grand Danois och längta efter Anton, så inget förändras över huvudtaget. Jag har bara återigen fått acceptera faktumet att jag måste vänta och INTE göra några ekonomiska misstag när det gäller den här viktiga drömmen om Grand Danois.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".