Lite nyheter sen sist...

Nyheter Aug 20, 2018

Det var (som vanligt) ett tag sen jag bloggade här, men ni vet ju varför om ni läser den här bloggen någorlunda ofta och har koll på hur allt är med mig och min resa mot en egen Grand Danois. Det har hänt mycket, både för mig själv men även för min framtida uppfödare. Vill du läsa precis allt om mitt privatliv, kolla in min personliga blogg!

Om man börjar med mig så klarade jag mattekursen jag läste i våras med E i betyg, vilket innebär godkänt. Sen lyckades jag också komma in på högskolan i andra urvalet så den 4 september börjar jag plugga till systemutvecklare i Kristianstad. Det är ordnat med CSN så jag inte blir allt för utfattig närmsta 2,5 åren och min förhoppning är att jag ska lyckas bra med utbildningen, skaffa deltidsjobb, sommarjobb och exjobb etc långt innan jag är klar med studierna. Går allt bra och jag klarar mina kurser så borde det inte vara något problem. Bara för att jag blir lite rikare än planerat under studietiden så innebär inte det per automatik att jag kan skaffa Grand Danois, men jag hoppas i alla fall att jag får indikationer på hur “lätt” eller icke komplicerat det är att jobba med IT och ha hunden med på jobbet.

Nog om mig, nu går vi vidare till nyheter på annat håll som är mer relevanta för den här bloggen. Till att börja med så gäller det då min framtida uppfödare, Kennel Grandison. En av deras hanar, Gibson från Norge (Nordic Giants Hot Gibson Guitar) har under senaste tiden blivit pappa till två kullar. I Sverige blev det med härliga Esther från J kullen, där de fick 4 valpar.

K-kullen 5 veckor
Huliganerna, från K-kullen 5 veckor

De är ungefär 7 månader gamla nu dock och alla har kommit till underbara hem. Elsa, Odin, Tage och Triton blev tilltalsnamnen. Det går bra för Elsa och Odin, som både blir BIR och BIM i utställningar. Pappa Gibson ligger också för över övrigt på plats 10 i Norge efter en utställning för 2018 så det är jättekul!

Gibson augusti 2018
Pappa Gibson, augusti 2018

En annan kul grej är att det ska komma en ny prinsessa till Kennel Grandison. Vad hon ska heta är än så länge lite okänt eller inte bestämt. Hon är importerad från USA, från samma kennel som stamtiken Bree kom ifrån, Haltmeier’s. Riktigt vackra, friska hundar där vilket är jättebra tycker jag. Något som jag fick veta när nyheten om det här kom var att karantän inte längre är nödvändigt, och det är skitbra! Nedan kan ni se en bild på den vackra sessan.

Haltmeier's Only The Best Girlfriend V Grandison
Haltmeier’s Only The Best Girlfriend V Grandison

Den andra kullen som Gibson blev pappa till finns i Finland. Det blev 6 pojkar och en liten flicka. Flickan är mantel och kommer förmodligen hamna hos Grandison när bebisarna är leveransklara. Det blev några merle i kullen också, men så kan det gå när man parar harlekin som tiken var. Nedan ser ni en bild på de söta valparna.

Gibsons finska kull

Ja, det var väl allt gällande nyheterna för den här gången. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge tills nästa inlägg.

Och ifall ni undrar sen förra inlägget så blev det bestämt rätt snabbt att det aldrig kommer bli mer än en hund åt gången, så en mops lär det nog aldrig bli i det här hushållet. Nä, här väntar vi ivrigt på en Grand Danois… Eller åtminstone så gör jag det. Vem vet, Anton kanske kommer vara halv-amerikan? Det hade ju varit mer än perfekt! Alltså när Sessan (mitt nuvarande namn för den fina tiken) är minst 24 månader och får sin första eller andra kull om 2-4 år… Man kan ju alltid hoppas, men som jag sagt innan så är alla kullar perfekta från Grandison om jag får säga mitt.

 

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".