Jag satsar, men åh så försiktigt...

Förberedelser Feb 9, 2016

Sen det blev bekräftat att jag fick jobb på 50% istället för bara 25% så har mina tankar kring att äntligen bli med Grand Danois ökat markant, för det är ju mer realistiskt nu än vad det någonsin varit tidigare. Jag har dock varit osäker, men för ett litet tag sen fick jag reda på fantastiska nyheter vilket innebär att möjligheten att Anton föds under 2016 är mycket, mycket stora.

Det jag kommer göra nu när jag får min första lön för mitt nya jobb är att jag kommer räkna på det och sedan börja spara undan så mycket jag kan till köpet, men också till annat. Sen jag och sambon köpte vår lägenhet i höstas så behövs lite investeringar till lägenheten så även om jag vill lägga undan alla pengar jag får till just GD så är det lite smått omöjligt för tillfället. Istället får jag räkna på det och fördela pengarna jag kan spara så att det blir mer jämlikt. Det innebär flera saker:

  • I bästa fall kan jag lägga undan något mer än vad jag kunnat lägga undan under hösten 2015. Inte dubbelt så mycket som jag alltså trodde från början. Med högre inkomster kommer större utgifter – särskilt till hushållet!
  • Allt jag sparar delas i flera delar. Ett enkelt sätt att räkna är att en tusenlapp vardera går till GD, hushållsprylar, livsstil och annat. Sen om jag kan spara mer eller mindre till allt återstår att se.
  • Om jag bara kan lägga 1000 kr per månad till GD sparande, så är det 12k på ett år. Lite för lite för lite för att det ska bli av i år, men åh andra sidan lägger jag nästan inget på mig själv under 1 år, och hushållsprylar kostar inte så mycket, så majoriteten kommer förmodligen gå till GD så jag har råd att köpa han i år om det är möjligt. 3000 kr i 10 månader är faktiskt 30k, och det är inte så himla omöjligt att få ihop det tror jag nog…

Som sagt, jag börjar spara oavsett och ju mer jag kan lägga på GD, desto snabbare blir jag redo och visar det sig att pengarna finns så det räcker till GD i slutet av det här året exempelvis så blir köpet av i år. Annars väntar jag bara tills jag har alla pengar och så blir det förmodligen nästa år istället. Snart är jag i alla fall där och det är skönt.

Jag bara hoppas på det bästa. Har jag tur får jag tillbaka en del på skatten i år och då blir det också en skjuts framåt. Annars önskar jag mig pengar i födelsedagspresent som ska gå till att köpa vovve. Kontakta mig gärna om du vill sponsra mig lite via kontaktformuläret.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".