Jag drömmer om Grand Danois allt oftare numera...

Förberedelser Aug 14, 2014

Det här med att längta efter Anton, och att skaffa Grand Danois har på senare tid blivit en daglig besatthet. Varje dag i, jag vet inte hur många år, så har jag dagdrömt om att jag har Anton. Om nätterna den senaste tiden, så drömmer jag allt oftare om Grand Danois med i olika former och i natt hade jag en underbar dröm om Anton.

I drömmen så var allt förberett och klart. Jag hade mina pengar undanstoppade, jag hade köpt sängar, matskålar, selen, koppel och fyllt frysen med mat för en lång tid framöver. Sen åkte jag till uppfödaren och skulle välja min valp. Det fanns flera stycken, säkert 8 valpar som var både blåa och svarta. Jag valde ut en svart liten hane som ansågs vara “the runt of the litter”, för han kom till mig sist, men stannade längst och han var den som hade lägst energinivå. Han var dock inte minst, han var bara väldigt seg och långsam. Det klickade direkt.

Det konstiga i drömmen hände hädanefter. Anton bytte konstant färg! Han var svart när jag valde honom, men när jag tog hem honom så var han blå. Sen blev han Merle och varvade en mellan att vara blå och merle. Jag har sedan länge “bestämt” att Anton ska vara svart, även om jag gillar alla färger, men just i drömmen så var det konstigt att han ändrade färg så ofta, men jag var så glad över att jag hade min efterlängtade bebis, så jag brydde mig inte om det till sist.

Han ändrade också storlek konstant. Ena sekunden var han en 8 veckors valp, den andra var han 3 år och fullvuxen. Hela drömmen utspelade sig som en indie-film som ständigt hoppar i tiden, men av nån skum anledning så hängde jag med.

Anton var också väldigt konstig för att vara grandis. Han var gosig och så, men absolut inte så mycket som jag är van vid att grandisar är. Han var också väldigt olydig och kom sällan när man ropade, men han var snäll och förstörde inget. Han var bara dålig på att lyssna, och otroligt lat.

När jag vaknade och insåg att allt var bara en dröm, så blev jag besviken – för det var så verkligt! I det verkliga livet, även om jag börjar närma mig Anton med stormsteg, så har jag en lång bit kvar. Jag måste få en bättre inkomst så jag kan börja spara undan (åtminstone några tusen) varje månad. Idag så har jag knappt något alls till mig själv, och pengarna från min födelsedag ska gå till andra saker som är viktiga i inköp inom en snar framtid.

Jag bara hoppas att jag lyckas få en bättre inkomst snart. Även om jag hade fått ett sketet låglönejobb med en nettolön på 12k, så hade det räckt, även om det hade tagit otroligt lång tid att spara undan till Anton + alla andra saker jag planerar. Jag vill ju ha ca 30k på banken när det är dags, som jag har berättat om tidigare.

Hur länge drömde du om Grand Danois, innan du skaffade en? Du som inte har en GD idag, drömmer du också lika ofta som mig (och dagdrömmer) om att skaffa dig en? Berätta gärna genom att lämna en kommentar.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".