Hundutställning i Malmö 2015

Möten med Grand Danois Mar 29, 2015

I helgen var jag nere i Skåne igen för att gå på hundutställning i Malmö. Jag träffade också min bästa vän som bor i Lund, men mer om andra saker som jag hittat på den här helgen har jag bloggat om i min personliga blogg “I huvudet på en Grand Danois galning“.

En samling bilder som jag tog på hundutställningen i Malmö 2015

Jag åkte i alla fall ner på fredag eftermiddag och sov över hos min kompis i Lund. På morgonen så tog jag tåget från Gunnesbo direkt till Hyllie, där nya Malmömässan är. Min framtida kennel – Grandison (ja, det är officiellt nu) skulle nämligen komma ner från Stockholm och ställa ut några hundar. En av dem var en blå valp från kullen i höstas – Åse, och för henne gick det väldigt bra i utställningen. Hon blev bästa valp, och det är kul. Sen så ställde dem även en annan harlekin hane som kallas för Lille John. Jag tror han blev tvåa.

Även Sanna som jag fick träffa i höstas här i Växjö på utställning kom med och hade med sig Esther. Det gick också bra för henne. Fjärde bästa tik och massa andra grejer. Jag kan ju typ ingenting om utställning och jag glömmer bort det jag har lärt mig på typ en gång. Resultatet borde man i alla fall kunna läsa på Svenska Grand Danois klubbens hemsida inom kort.

Jag fick också träffa andra vänner inom Grand Danois världen och återse bland annat Gittan, som jag inte har träffat på säkert 7-8 år nu. Hon hade tidigare kennel Le Grand’z men lade ner den för massa år sen. Det var mycket trevligt att se henne igen. Jag träffade också Peter som har hemsidan twogreatdanes.se. Han har två stycken gula hanar, Isaac och Platon. Väldigt trevliga vovvar från kennel Pinegarden. Jag fick också träffa en tjej som hette Nina som hade en otroligt vacker gul tik som heter Jane. Hon vann sin klass och det var skoj! Henne fick jag gosa med en hel del och hon var också väldigt pussjuk. Jane är den gula tik som står längst bak i raden på fotot.

Jag tog lite bilder och filmade i 15 sekunder, men de flesta bilderna blev väldigt dåliga då hundarna var ofta väldigt stressade och det var mycket rörelse. Enda hundan jag kunde ta många bra bilder på var Hälge, en tigrerad veteran på 9 år. Vill ni se bättre bilder som en del av dem som var där tog, borde dem gå att se på Facebook samt på SGDK’s hemsida.

Ja, det var kul att åka på utställning igen, även om just själva utställningar inte intresserar mig. Det är sällskapet och att få gosa med Grand Danois som fångar mitt intresse, men det är kul att få vara med när det går bra för dem.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".