Great Dane Gnosis skriver om rasens historik och hur den förändrats till det sämre?!

Rasinformation Mar 14, 2016

Jag hittade för ett tag sen en ny blogg om Grand Danois som är mycket intressant. Om man vill veta mycket om rasens historik och hur den ändrats till idag så är den mycket väl värd att läsa. Den är på Engelska, men språket är någorlunda lätt att förstå ändå. Den är också fylld med bilder på rasen från +100 år sen samt bilder från idag. Bloggen skriver mest om hur förfärad hon är över förändringen från “precis i mitten av en Mastiff och en Greyhound” till en typ som är så kraftig och grov, så är de nästan rena och skära mastiffer, vilket har haft en otroligt negativ påverkan på rasens hälsa och välmående. Hursomhelst är det superintressant läsning. Du hittar bloggen här.

För övrigt kommer jag snart börja skriva en översättning av en definition av rasstandarden på Grand Danois, som är hämtad från den här bloggens författare. Hon har också skrivit en mycket bra beskrivning av rasen som är mycket väl värd att läsas också.

 

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".