Grandisträff på Ribban i Malmö!

Möten med Grand Danois Apr 10, 2017

I Lördags var jag med på en Grand Danois träff på Ribbersborgs hundrastplats i Malmö. Det var en tjej som frågade runt i den stora GD gruppen på Facebook, och eftersom jag nu har långledigt över påsk så tänkte jag att jag mer än gärna hänger på. Det är ju så sällan jag träffar grandisar och har jag inget bättre för mig ändå så kan man lika gärna sticka dit.

Vi kom överens om att ses kl 12 på Ribban, och jag till min stora dumhet hade planerat  min tågresa helt fel och kom över 30 minuter för tidigt. Dessutom var alla de andra lite sena (vilket är helt ok), men jag fick alltså stå och vänta i typ 45-50 minuter innan jag träffade någon med en Grand Danois.

När klockan började närma sig 12.15 började jag nästan få lite panik, men till sist så löste det sig och jag träffade på två tjejer med deras blåa tikar. Vi stod och pratade ett par minuter medan hundarna busade med varandra. Sen kom det några till och de hade med sig en svart tik. Då började buset på riktigt, men det var kul att se grandisar med så mycket energi. En stund senare så stötte vi på en tjej med en blå hane som inte alls visste om träffen, men hon och hennes hane höll oss sällskap så det  var skoj. Ett par minuter senare kom en familj med en blå hane. Han var lite försiktigt av sig, men till sist så började han också busa med de andra hundarna. Vi träffade också på en Rottweiler som lekte med hundarna och senare träffade vi på massvis av andra olika hundar. Det var också extremt många mopsar på området. Under den tiden jag var där, såg jag minst 10 stycken + två engelska bulldoggs, så det var riktigt kul. Näst efter Grand Danois har jag gått och blivit lite mopstokig, pga mopsen Rut. Saknar henne mycket, och det lär dröja innan man träffar henne igen. Rut, är för övrigt en mops till en gammal kollega som jag hjälpte ta hand om på jobbet och jag brukade vara hundvakt åt henne varje måndag. Nu är vi dock inte kollegor längre och sen jag har flyttat ifrån Växjö så blir det allt mer sällan som vi ses.

Jag berättade lite om min längtan efter GD, hur länge jag har väntat, varför jag vill ha rasen etc. och det var kul att få bra information. En av hundarna som var med var nämligen en 4 månader gammal valp, så då fick jag lite bra information och tips ifrån ägaren till valpen. Det uppskattades mycket, och det var kul att höra att hon tränade med positiv förstärkning och bara ger spannmålsfritt foder.

Jag filmade en liten snutt, men tog tyvärr inga bilder. Jag var så fullt upptagen med att kolla på de fina hundarna som sprang omkring, och titt som tätt så kom det en grandis med en farlig svans så jag tänkte att det är bäst att låta bli, för jag ville inte tappa telefonen. Däremot var Google snäll mot mig och skapade en gif av en del från filmen så det var bra. Den kan ni se nedanför:

En blå tik och en blå valp (också tik tillsammans med en nyfiken rottweiler springer omkring och hälsar med glada svansar på ägarna till de blå tikarna.

Igår var jag och älsklingen en snabbis också till Ica Maxi som ligger i Västra hamnen i Malmö, och då träffade vi på ägaren till den svarta tiken igen. Denna gången var hon mycket lugnare, men hon var ändå lite reserverad och inte så intresserad av att hälsa på mig så det blev bara en riktig snabbvisit, men kul i alla fall var det. Alla chanser man får till att träffa grandisar är bara ett måste!

Nästa träff får man se när det blir av, men jag hoppas det blir träffar lite då och då och att jag snart kan ta med mig min egen lilla bebis dit.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".