Förberedelserna har börjat!

Förberedelser Jun 19, 2014

Välkommen till den här hemsidan och bloggen. Det här är det första inlägget, och jag hoppas att även innan jag skaffar Anton, att bloggen kommer uppdateras ofta nog för att du vill fortsätta läsa den.

Det är mycket som ska göras innan jag skaffar min första Grand Danois. Som jag nämnt tidigare på mina sidor, så behöver jag först få ett jobb med en tillräckligt hög lön, och som är hundvänligt.

Med hundvänligt så syftar jag på att det antingen skall vara något av detta:

  • Att hunden kan vara med på jobbet vissa, eller alla dagar i veckan, så jag kan arbeta heltid.
  • Att jag startar ett eget företag, där jag arbetar hemifrån, så hunden alltid är med mig på jobbet. Om detta blir av, kommer idén med att ha hunden på jobbet vara en del av affärsidén.
  • Att mitt arbete är så pass flexibelt att ha hund är inga problem. Jag tänker inte skaffa GD för att vara ifrån honom 8-10 timmar per dygn. Då låter jag det hellre vara.

Jag behöver också ha tillräckligt med pengar. Min uträknade budget per månad är ca 2500 kr. Där är allt inräknat: foder, försäkringar, leksaker, veterinärbesök, godis för träning etc. Jag har räknat högt, och den beräkningen har stått sig fast i säkert 10 år. Då baserade jag det bland annat på att två säckar torrfoder går på ca 700-1000 kr i månaden, fast nu så utgår jag ifrån att ge färskfoder eller helst råutfodra (barf), vilket är både bättre och i många fall även billigare.

Innan jag skaffar GD, så är mitt personliga, ekonomiska, mål att ha sparat undan ca 30 000 kr. Av detta så går ca hälften till att köpa hunden, inklusive handpenning. Resten skall gå till att köpa mat som räcker i minst en månad, leksaker, sängar, hundgodis (spannmålsfritt) med mera som behövs och kanske även en professionell kamera (Canon DSLR), så jag kan ta riktigt vackra foton och göra supersnygga videobloggar.

Att blogga om detta är också viktigt, för blogga är något jag älskar att göra! Jag har aldrig haft ett tema när jag har bloggat, men nu när jag äntligen är på väg att skaffa Grand Danois, så börjar möjligheten verkligen att dyka upp, så jag kan börja blogga med ett tema. Detta kommer förhoppningsvis också att leda till många, stadiga besökare.

Jag hoppas att du är en av dem. Välkommen skall du vara!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".