Efterlängtade Anton är tillbaka där allt började!

Bloggen Dec 21, 2017

När jag skrev mitt senaste, aktiva inlägg på den här bloggen så meddelade jag att den mer eller mindre är helt död och kommer så vara under ett bra tag framöver på grund utav att jag inte kommer skaffa Grand Danois förrän jag har skolat om mig till programmerare och hittat mitt första riktiga jobb som tillåter hund på kontoret etc.

För ett par veckor sen, för er som har missat det helt så bestämde jag mig för att flytta över allt mitt bloggande till WordPress.com och planen var där att smälla ihop praktiskt taget alla bloggar jag har till en och samma blogg. Det funkade i och för sig bra, men det var ett par saker jag inte hade räknat med som känns lite sådär, men som också innebär att jag kan få det jag vill ha ändå.

Det jag inte hade räknat med var att slå ihop mina Facebooksidor inte skulle fungera. Jag har iofs inte testat, men jag vågar helt enkelt inte. Orsaken beror på att vill inte riskera något. Facebooksidorna som jag har har helt olika namn och handlar i praktiken om helt olika saker och därför rekommenderar inte Facebook att man då slår ihop Facebooksidor, för de ska ha mycket liknande namn och handla om i princip samma sak. Därför låter jag dem vara och jag fortsätter få följare och aktiva personer som kommenterar.

Jag gjorde som så att jag slog ihop min personliga blogg, som handlar om allt mellan himmel och jord, Antons blogg, där jag tog bort alla kategorier och smällde ihop dem till en enda och sen tog jag mitt arkiv på gamla blogginlägg som har skrivits på olika plattformar sen 2009 och gjorde de privata. Detta var egentligen en stor nackdel upptäckte jag! Och det av flera anledningar. Den största beror ju på att jag drivit flera separata bloggar i flera år som har fungerat bra, så jag kanske borde ha fortsatt med det?

Eftersom saker går i vanligtvis i 180 knyck i min hjärna så kan det för en vanlig person kännas som om att jag tar beslut utan att riktigt tänka efter. Ibland är det helt sant, men faktum är att jag tänker och tänker så det sprutar ånga ut ur mina öron i vanliga fall. Skillnaden är att mina tankar och beslut går i rasande fart. I mitt huvud så kan det också innebära att jag kan gå från beslut till handling på några minuter och att då exempelvis flytta runt bloggar och annat som egentligen är något man borde undvika så är det något mitt huvud prompt vill och måste göra lite då och då, bara för att eller nått. Likadant är det med domäner och massa andra grejer. Praktiskt taget allt jag gör sker i en handvändning när jag väl bestämt mig. Sen att allting inte går så smidigt eller att jag glömt viktiga faktorer är en helt annan femma. Men så funkar jag.

Jag höll på att ruttna totalt på det här med webbhotell. De senaste två jag har haft efter Binero har varit mer eller mindre total katastrof. Ni kan läsa mer om det på min engelska blogg och min personliga blogg som ni hittar länkade någonstans på sidan. Jag lämnar de olänkat just nu med tanke på var jag kommer härnäst i inlägget. I alla fall. Jag har tänkt ett tag på om jag inte skulle bara använda wp.com som bloggplattform istället, för WordPress vägrar jag lämna och eftersom det finns en mycket bra och helt gratis lösning så har jag tänkt på det av och till hela det här året, då jag tröttnat på mina usla beteenden och bara vill fokusera på att blogga.

Efter att jag nu har varit på WordPress.com ett par veckor så har jag funderat på lite andra saker och det har varit att jag gärna hade velat återfå domänerna som jag använt tidigare, då jag har testat att blogga via wp.com lite då och då sen 2009. WordPress.com är ju lite begränsat om man jämför det med så kallat “self-hosted” WordPress, men jag har egentligen bara hittat fördelar med att vara på den här plattformen nu. Det är inte alls begränsande, snarare tvärtom! Man slipper mycket problem och det finns andra saker här som inte alls återfinns hos “self-hosted” WordPress, då det tycker jag är skitbra.

I alla fall, jag pratade med supporten här och efter några mirakel (kan man kalla det) så återfick jag tillgång till ett par WP bloggar jag har använt tidigare, bland annat denna – efterlangtadeanton.wordpress.com! Det är helt otroligt och här kommer bloggen stanna – när jag väl bestämt mig att väcka den till liv igen. Vilket förmodligen kommer ske väldigt snart. För sån är jag. Synd bara att det är jul. I och med det har man ju inte alls lika mycket tid över till bloggen, men efter jul så… Då är den nog igång igen! och när du läser detta, så är den ju garanterat igång!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".