Drömmar om Anton | Merle, gosig i sängen men en rymling!

Drömmar och minnen Jun 5, 2015

Jag har idag skapat en ny kategori på den här bloggen. Denna kategorin heter Drömmar och ligger under den övriga kategorin. Orsaken till det är för att när jag väl kommer ihåg vissa drömmar jag har haft om nätterna som handlar om Grand Danois, och främst Anton så vill jag dela med mig av det här på bloggen.

En bild på en Grand Danois som är merle färgad. Ungefär så här såg Anton ut i drömmen. Bilden är en länk.

Det jag drömde i natt var rätt speciellt, för precis som i förra drömmen som jag skrev om i somras, så hade jag alltså äntligen skaffat min efterlängtade Anton. Denna gången var han Merle hela tiden, men växte också i storlek lite hursomhelst. Typ som en Indie film som jag beskrev även då. Drömmen utspelade sig i någon slags variant av vår nuvarande lägenhet. Sovrummet såg i alla fall likadant ut och var ungefär lika stort. Resten av lägenheten minns jag inte hur den såg ut, men det var i alla fall någon annanstans än där vi bor nu.

I alla fall. Anton var alltså hämtad, allt var i sin ordning och nu skulle vi sova första natten. Han fick faktiskt sova i sängen och låg mest och gosade med min sambo Henrik. Ibland när jag kallade på han så reste han sig upp och kom till mig, men han gick nästan lika fort tillbaka till “husse”. Sen, en stund senare så fick jag för mig att han skulle bada och “bekvämt nog” så var det en liten badpool för barn precis bredvid sängen. Det var vatten i den och jag tog Anton och lade han i den lilla poolen. Det tyckte han inte om, och i samma ögonblick så upptäckte jag att det kanske var lite dumt att bada honom mitt i natten – hans första dygn hos mig, dessutom så jag tog upp han lika fort. När jag gjorde det så hade han helt plötsligt blivit några veckor äldre och såg ut ungefär som en GD valp vid 12-16 veckors ålder. Sen när jag hade torkat honom och lagt tillbaka honom i sängen – ja då var han fullfuxen. Här går det undan, eller vad då?

En merle Grand Danois som leker i en barn pool. Bilden är en länk.

Då var han gosig, men en stund senare så fick jag för mig att jag skulle lämna lägenheten och springa några varv runt huset. Det gjorde jag och lämnade balkongdörren öppen, vilket resulterade i att Anton rymde och jag fick springa och leta efter honom. Jag hittade honom snabbt och sen gick vi tillbaka och la oss i sängen och efter det så vaknade jag.

Snacka om en konstig dröm! När jag hade vaknat återigen och insett att det låg inte någon Anton bredvid mig, så blev jag lite ledsen – för jag vill ju inget hellre än att Anton skulle ha varit här för längesen. Jag har väntat länge nog nu, men jag närmar mig mer och mer, ju längre tiden går.

Har du någon rolig dröm eller liknande att berätta som du har upplevt när det gäller Grand Danois? Lämna gärna en kommentar här på bloggen och berätta.

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".