Återbesök till Kennel Grandison!

Möten med Grand Danois Oct 21, 2014

För närvarande är jag i Stockholm för att hälsa på familjen, umgås med vänner och träffa valpar samt vuxna grandisar hos kennel Grandison. I söndags var jag där i flera timmar och mös med alla hundar och valpar dem hade hemma. Senare idag ska jag åka tillbaka till dem, men jag vet än så länge inte när.

När jag kom dit i söndags så fick jag träffa Gandalf, en blå hane och de svarta tikarna Bonnie och Stella. Gandalf blev jag komplett kär i och han ville inget annat än att bara gosa med mig. Han var så otroligt fin och mysig – precis som en Grand Danois ska vara.

Gandalfs stora huvud ser man när han lägger det på min mage.

Gandalf var nästan lite svartsjuk, för alla skulle alltid gosa med just honom. Stella som är mamma till valpkullen accepterade mig utan större problem, men det var känsligt när hon var med sina valpar och man råkade komma lite för nära. Jag höll mig borta när hon var med dem, men sen så fick möjlighet att mysa med en av de svarta hanvalparna i knät i soffan i säkert en timme. Det var riktigt mysigt!

En svart hanvalp i mitt knä.

Jag var där i ca 5 timmar och planerna blev i fortsättningen lite ändrade, så istället för att vara hundvakt som grundtanken var, så ska jag hälsa på när dem är hemma istället, eftersom Stella är lite för överbeskyddande över sina valpar. Hon är en mycket bra mamma och de gånger jag fick möjlighet att vara med valparna så var hon inte i närheten.

En liten svart valp inne i valprummet.

I det stora hela så var jag i himmelriket hela dagen och jag har fått svar på många undringar jag har haft inför mitt framtida köp. Nu vet jag när jag kan börja råutfodra och jag vet mer om linjerna. Det kommer bli riktigt bra när det väl är dags – den saken är klar!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".