Närbild på vegansk sushi

En "ny" serie om framtidsdrömmar och hållbarhet

Drömboendet May 14, 2023

Jag valde sen jag bytte plattform till Ghost att skapa en till "blogg" att ha på sidan. Detta för att jag skriver generellt så mycket om BoKlok, min framtid och vad jag önskar att jag tyckte det borde bli sin egna lilla grej. Istället för att starta en helt ny separat blogg som ingen vill läsa, så gör jag så här istället och jag hoppas det blir en succé. Fast det jag förväntar mig är absolut ingenting egentligen.

Som vanligt tar jag väl ut "segern i förskott"...

Vad jag menar med det är att jag väljer då att skapa nått "nytt" fastän jag inte ens vet om det kommer bli verklighet eller inte. Precis som med Antons blogg, som du numera hittar på samma domän - äntligen😍! Du kan läsa om honom och rasen här.

Den startade jag för snart 10 år sen, för att jag fick deltidsjobb då och äntligen ekonomisk möjlighet att planera för hund, men 10 år efteråt så sitter jag här fortfarande utan vovve och i dagsläget utan egen lämplig bostad som funkar för Grand Danois. Därför känner jag mig delvis korkad som påbörjar något som kanske aldrig har en möjlighet att då bli verklighet. Det är skittråkigt, men jag måste göra något för att hålla mig motiverad. Det börjar ju närma sig, såsom jag skrev i förra inlägget, även om det också är att ta ut segern i förskott litegrann i alla fall. Jag har det skrivet i text och fått besked att jobb är på gång.

Om allt går som det ska och jag är väl lite dum som valt att skriva och berätta om det till vänner, familj och här på bloggen. Jag har fått tillåtelse av handledaren i alla fall att prata om mitt jobb(vad jag använder som utvecklare, språk jag skriver i, potentiell lön etc) och min framtid på företaget. Andra mer känsliga saker får jag dock inte prata om, så det försöker man så klart undvika.

Det skulle inte förvåna mig ett dugg om det här också biter mig i röven och framtiden får återigen skjutas upp medan jag sitter här med en fjärdedels inkomst som lär bli mindre inom kort om jag inte blir anställd snart nånstans.

I alla fall, återgå till vad jag skulle skriva om. Ett klokare liv, vad är det egentligen? Ja, tanken är att här ska jag skriva om mina framtidsdrömmar. Allt jag än så länge inte nämnt om min dröm att köpa en bostadsrätt av BoKlok och leva i den där drömbostaden med katt, vovve och heltidsjobb som (webb)utvecklare. Och allt jag redan tjatat och gnatat om till tusen!

Jag tänker också skriva om veganism, hållbarhet, klimat och hälsa för det hör liksom ihop. Bo simpelt, billigt, ekonomiskt "smart" och hållbart. Det är det som är själva idén med den här framtidsdrömmen. Och jag vill dela med mig av mina tankar till hela världen, då detta är något som är av intresse för alla!

Jag hoppas du vill läsa den. Alla äldre inlägg (förutom de i arkivet då) finns redan på sidan som heter just "Ett klokare liv".

En annan liten idé är att starta en kattblogg med, för det är ju så fruktansvärt simpelt med Ghost att göra det. Jag hade tekniskt sett kunnat ha 100 bloggar, på samma domän om jag hade velat. Sicken dröm egentligen. Jag är så glad att jag hittade ett sätt att enkelt slå ihop alla bloggar på samma domän, så jag slipper bry mig om att en blogg ligger och dör och bara en uppdateras. Jag är så klart trött på mig själv att jag flyttar mellan plattformar och byter domäner som folk byter underkläder, men det är ju just för att jag får det aldrig "som jag vill", men nu kanske jag får det? Jag har alltid drömt om det här. Allt jag vill skriva om - på en och samma blogg, som ständigt uppdateras och blir lätt att hitta på Google så läsarna ökar. Det enda som är lite störigt än så länge är att man måste bli medlem för att kunna kommentera. Jag önskar att det inte vore så, så jag klandrar ingen alls för att ni inte skapar konto, men vill du göra det, klicka nedan:

Det är helt valfritt, och det finns även billiga prenumerationer där du betalar 10 kr + skatt, eller 12.50 i månaden, vilket är typ en fjärdedel av vad en kopp kaffe kostar på Espresso House. Du kan också betala 125 kr per år ifall du inte gillar månadsutgifter. Jag satte kostnaden så lågt bara för att jag tycker inte du ska betala för att läsa min blogg, utan det är mer "köp mig en kopp kaffe"-sponsring som man ser lite överallt på olika hemsidor ibland. Jag hade lätt kunnat ta flera hundralappar i månaden. Eftersom jag inte skriver om nått särskilt, inte delar med mig av expertkunskap med mera utan bara skriver om mitt liv, tankar, åsikter, funderingar och nån gång ibland tjatar om Grand Danois och BoKlok, så tycker jag inte det ska behöva kosta skjortan för att komma in och läsa här. Det är mer om du vill vara snäll för att du vill sponsra mig, hjälpa mig.

Tids nog ifall det här blir mer av en "succé" så kommer det säkert mer fördelar om man väljer att betala och nån gång kanske jag delar med mig av mer kunskap som är värt att betala några fler kronor för. Men inte idag, och inte imorgon. Som fattig och arbetslös utan framtidsmöjligheter trots blod svett och tårar och jävlar anamma så kan jag ändå inte räkna med att jag kommer lyckas.

För då hade jag lyckats för längesen och aldrig varit arbetslös, haft heltidsjobb sen gymnasiet och flera grandisar bakom mig, men så är inte mitt liv, och det är inte säkert att framtiden blir särskilt mycket bättre. Då vore det trevligt med lite extra kärlek från trogna läsare, och potentiellt nya läsare som kan lära sig av mina "unika" åsikter.

Men ja, det är ju 100% valfritt!

Tags

Anna-Maria Eriksson

Otroligt driven (webb)utvecklare, som också är passionerad bloggnörd. Jag driver bloggarna "I huvudet på en Grand Danois galning", "Efterlängtade Anton" och "In the mind of a Great Dane Maniac".