Läs först!

Här nedanför ser ni de absolut viktigaste punkterna som måste ordnas innan jag kan skaffa mig en Grand Danois. Det är otroligt viktigt att alla dessa saker sker, för jag har ingen lust att hamna i en situation som innebär att jag exempelvis måste lämna tillbaka Anton till sin uppfödare för att jag inte har råd att ha kvar honom. Det vore världens värsta mardrömsscenario!

Ekonomiska saker

  • 30 000 kronor måste finnas på banken innan valpen är 8 veckor, alternativt 15 000 kr om jag blir fodervärd istället. Det ska täcka inköpspris, mat i flera månader, en professionell kamera (eller en iPhone Pro), leksaker, godis, hundsäng, bajspåsar, tuggben (råa så klart) med mera för första tiden så jag är väl förberedd.
  • En fast inkomst som innebär att jag har råd med Grand Danois, d.v.s att det inte är några problem att lägga typ 3k i månaden på vovven för grundläggande saker, men heller inte att punga ut 50k för en operation är något som gör att man måste sälja huset eller nått. Hade man haft råd med bil också så hade det gjort allt ännu lättare så klart.

Val av uppfödare

Kenneln är utvald – Kennel Grandison. Jag är INTE intresserad för närvarande av något köp av GD från någon annan kennel. Inte just nu. Denna kennel har enligt mig för tillfället Sveriges snyggaste Grand Danois och det beror på att de har mycket amerikanska linjer, vilket är den typ av GD jag faktiskt föredrar. Jag vill ha mycket höjd, mindre läpp, fantastiskt temperament och en icke reserverad hund. Jag bara hoppas att jag kan köpa vovve av dem innan de går i pension på riktigt… I så fall vet jag inte i dagsläget vilken uppfödare som är aktuell, men hälsa går före allt!

Färg

Gällande färg, är mitt mål först och främst svart. Men jag kan tänka mig en blå eller harlekin också. Mantel är också helt ok. Det hänger på vad det finns för färger tillgängligt när jag är redo för köpet. En vacker dag vill jag gärna ha en gul eller svart hane också, men den ska i sådana fall importeras från USA eller Canada, då jag vill ha kuperade öron. Jag tycker personligen det är mycket vackert och vad jag vet så skadas inte hundarna av detta, då det sker under bedövning. Huruvida det faktiskt är nödvändigt är en annan femma, men jag gillar kuperade öron på Grand Danois och det står jag för! Observera att ”En vacker dag” innebär inte imorgon. Det är förmodligen minst 20-30 år in i tiden innan jag tänker importera om jag ens någonsin kommer göra det.

Kön

Som de flesta borde ha förstått vid det här laget, så är namnet på bloggen ”Efterlängtade Anton” och det är ett namn vanligtvis gett till personer och andra varelser av det manliga könet. Alltså vill jag ha en hane och inget annat. Skulle det exempelvis finnas bara tikar när jag är redo i en kull, så väntar jag bara till nästa. Så enkelt är det. Min första Grand Danois ska vara en hane som ska heta Anton. Kanske, någon dag så skaffar jag en tik, men det är ett stort kanske. Jag är en hanhundsmänniska av många olika anledningar, men gällande GD så beror det mycket på höjd och temperament. Och så slipper man löp!

Övrigt

Anton ska som sagt vara min första Grand Danois. Planen är att jag ska följa honom från dag 1, och gärna lite innan dess. Exempelvis om jag får möjlighet och jag vet att jag kommer bli redo till en kommande kull så vill jag ju självklart vara med så mycket som möjligt på ett hörn. Jag vill ju komma och träffa valparna, föräldrarna och framförallt uppfödaren när möjlighet ges innan det är dags att ta med mig hem min lilla bebis. Jag vill i alla fall vara så förberedd jag bara kan innan det är dags och den här planen jag har, har funnits med mig ungefär sen år 2000 eller så. Sedan dess har namnet Anton varit bestämt, den ekonomiska planen och könet. Färgen har sviktat genom åren men i alla fall under 5-6 år eller så nu så har färgen svart varit första målet.

Jag är otroligt bestämd i mina åsikter och planer när det gäller mitt första köp av Grand Danois. Det måste bli rätt när det väl sker för att undvika misstag och ekonomiska katastrofer. Jag har tidigare suttit i situationer där jag tvingats lämna tillbaka hundar till uppfödare (av alla andra skäl förutom ekonomiska) och jag ångrar det nått så fruktansvärt så i detta fallet tänker jag inte rucka på något! Folk får tycka och säga vad de vill om min livs levande dröm om Grand Danois, men jag tänker inte ge upp och jag tänker göra mitt allt för att jag ska få min egen Grand Danois. Jag har drömt och längtat så länge nu, och detta är mitt livs mål. Så enkelt är det.

Den här sidan har inspirerats av ett antal samtal jag har haft med personer under alla dessa år och till sist insåg jag att en samlad sida med mina viktiga tankar och planer bör vara samlade, lättlästa på en och samma sida och därför skapades den. Jag hoppas att det innebär att du blir mer förstående av hur jag planerar och tänker kring det här köpet. Jag är inte en person som är irrationell, impulsiv och rent av korkad när det gäller mitt framtida införskaffande av hund. Det ska vara GD och inget annat just nu. Det ska ske när allting stämmer, även om jag måste vänta 10-20 år till! Det är dock jävligt svårt att hålla sig realistisk och rationell när det börjar närma sig med stormsteg och mer om detta skriver jag om i bloggen lite då och då. Oavsett vilket så ska jag i alla fall se till att min ekonomi fungerar för GD innan jag köper en. Punkt slut.

Och välkommen åter till att läsa resten av min blogg och mina sidor om Grand Danois och Anton.

Fediverse Followers

    Gör som 95 andra, prenumerera du med.