Godis

Godis är viktigt att använda i träningssyfte och mitt mål är att så fort jag har möjlighet, om inte redan från början så vill jag ge ett så nyttigt godis som möjligt som är fritt från onödiga saker som hundar inte behöver, såsom kolhydrater och spannmål i olika former. Om det nu inte är så att Anton kommer vara en hund som älskar morötter, eller andra grönsaker så tänker jag undvika att ge det för hans eget bästa.

Spannmålsfritt godis

Det finns många märken idag som erbjuder naturligt hundgodis och foder, och vanligast är det som är utan spannmål. Som exempel finns Orijens egna hundgodis.

Bilder på alla sorter som finns av Orijens hundgodis. Bilden är en länk.

Torkat hundgodis

Torkat godis i alla former finns att få tag på hos många märken och leverantörer. Det finns torkad lunga, vom, hjärtan, lever etc.
ZiwiPeak är ett märke som dock är ett hundfoder, men som mycket väl också kan ges som hundgodis. De erbjuder dock också hundgodis som en separat produkt.

ZiwiPeak hundgodis. Bilden är en länk.

Tuggben

En hund behöver tugga för att också bli stimulerad. En klassiker är att ge typiska tuggben som är av råhud/rawhide men dessa rekommenderar jag inte att ge! Det har nämligen visat sig att de är mycket giftiga vilket inte är så konstigt med tanke på hur de produceras. Läs mer här! I övrigt så tänker jag ge och rekommendera alla som vill ge tuggben till Anton att han ska ha naturliga, gärna råa, köttiga ben att tugga på istället för något som långsamt kan ta död på honom…

Fediverse Followers

    Gör som 95 andra, prenumerera du med.